Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
30 Mai 2018 | 3434 vizualizari
Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel

 La curatenia de primavara in camara am dat de ardeii pusi la borcan fara sare https://www.bucataras.ro/retete/conserva-ardei-pentru-umplut-fara-sare-86986.html. Asa ca repede la consum pana nu vin cei proaspeti la oferta :D ! Am preparat o delicioasa ciorba de ardei umpluti.

Ingrediente

  • 4 morcovi mici
  • 2 radacini patrunjel -mici
  • 2 cepe
  • 2 tije telina apio
  • 1 telina mica
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa boia ardei
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingura cu varf cu zahar
  • 2 linguri mari pasta rosii
  • patrunjel verde
  • sare
  • faina alba
  • 10-12 ardei pentru umplut din conserva proprie https://www.bucataras.ro/retete/conserva-ardei-pentru-umplut-fara-sare-86986.html
  • Umplutura:
  • 500 gr carne vitel
  • 1 ou
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri ceapa verde tocata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici.
  3. Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare.
  4. Se pun legumele la sotat in ulei timp de 2-3 minute.
  5. Adaugati boiaua si pasta de rosii. Amestecati usor pentru omogenizare si adaugati treptat putina apa.
  6. Completati cu 2-3 l apa.
  7. Sarati si puneti la fiert foaia de dafin si tijele de telina maruntite.
  8. Scoateti ardeii din borcan si-i clatiti cu apa rece.
  9. Ardeii au stat bine conservati in apa cu hrean si aspirina. Au ramas fermi.
  10. Carnea de vitel se taie bucati si se toaca.
  11. Eu o maruntesc tot cu ajutorul blenderului vertical cu cutitul atasat vasului ce este mai incapator.
  12. Tot asa toc si patrunjelul si ceapa verde.
  13. Amestecati carnea tocata cu ou, orez, patrunjel verde tocat, ceapa verde tocata, sare si piper. Omogenizati amestecul.
  14. Ardeii se pudreaza pe interior cu faina alba si se umplu cu amestecul de carne. Introduceti ardeiul in faina cu capatul de la umplutura.
  15.  Prin pudrarea cu faina la interior se ,,lipeste" amestecul de carne de ardei si astfel nu iese din ardei la fierbere.
  16. Prin pudrarea cu faina la exterior, cand se introduc ardeii la fiert, se ,,sigileaza'' si carnea nu se imprastie.
  17. Faina va da o usoara consistenta necesara ciorbei de ardei umpluti.
  18. Puneti ardeii la fiert timp de 30 minute.
  19. Adaugati zaharul.
  20. Incercati daca va place cat este de fiert ardeiul umplut.
  21. Gustati si sarati / piparati daca mai este nevoie.
  22. La servire decorati farfuria cu ciorba de ardei umpluti, cu patrunjel verde.                

                                         Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Ciorba de pleurotus

Postat de panacris

Ciorba de pleurotus

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme. Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un...

Citeste continuarea

Ciorba/supa din carne de ied

Postat de panacris

Ciorba/supa din carne de ied

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. După ce s-a fiert se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2018, 12:11
Buna buna
la 30.05.2018, 13:07
la 30.05.2018, 13:13
Bun meniul!
la 30.05.2018, 14:45
la 30.05.2018, 14:58
Cristina

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking