Ingrediente
- 4 morcovi mici
- 2 radacini patrunjel -mici
- 2 cepe
- 2 tije telina apio
- 1 telina mica
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita rasa boia ardei
- 1 foaie dafin
- 1 lingura cu varf cu zahar
- 2 linguri mari pasta rosii
- patrunjel verde
- sare
- faina alba
- 10-12 ardei pentru umplut din conserva proprie https://www.bucataras.ro/retete/conserva-ardei-pentru-umplut-fara-sare-86986.html
- Umplutura:
- 500 gr carne vitel
- 1 ou
- 2 linguri orez
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 2 linguri ceapa verde tocata
- sare
- piper
Mod de preparare
- Legumele se curata si se spala.
- Taiati legumele in sferturi si apoi in bucati mai mici.
- Legumele se maruntesc cu ajutorul robotului. Le puteti razui pe razatoarea mare.
- Se pun legumele la sotat in ulei timp de 2-3 minute.
- Adaugati boiaua si pasta de rosii. Amestecati usor pentru omogenizare si adaugati treptat putina apa.
- Completati cu 2-3 l apa.
- Sarati si puneti la fiert foaia de dafin si tijele de telina maruntite.
- Scoateti ardeii din borcan si-i clatiti cu apa rece.
- Ardeii au stat bine conservati in apa cu hrean si aspirina. Au ramas fermi.
- Carnea de vitel se taie bucati si se toaca.
- Eu o maruntesc tot cu ajutorul blenderului vertical cu cutitul atasat vasului ce este mai incapator.
- Tot asa toc si patrunjelul si ceapa verde.
- Amestecati carnea tocata cu ou, orez, patrunjel verde tocat, ceapa verde tocata, sare si piper. Omogenizati amestecul.
- Ardeii se pudreaza pe interior cu faina alba si se umplu cu amestecul de carne. Introduceti ardeiul in faina cu capatul de la umplutura.
- Prin pudrarea cu faina la interior se ,,lipeste" amestecul de carne de ardei si astfel nu iese din ardei la fierbere.
- Prin pudrarea cu faina la exterior, cand se introduc ardeii la fiert, se ,,sigileaza'' si carnea nu se imprastie.
- Faina va da o usoara consistenta necesara ciorbei de ardei umpluti.
- Puneti ardeii la fiert timp de 30 minute.
- Adaugati zaharul.
- Incercati daca va place cat este de fiert ardeiul umplut.
- Gustati si sarati / piparati daca mai este nevoie.
- La servire decorati farfuria cu ciorba de ardei umpluti, cu patrunjel verde.
Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti cu carne de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|