Ingrediente
- 500 g oase de vita
- 500 g carne tocata amestec
- 2 ardei grasi cubulete
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 2 fire praz
- o ceapa
- 1 legatura patrunjel
- frunze de telina
- 100 g orez
- 20 de ardei micuti pentru umplut
- 1 legatura leustean
- suc de rosii
- 500 ml bors
- sare
- piper
Mod de preparare
Spalam oasele de vita si le punem la fiert, avand grija sa spumuim des. Cat fierb oasele, pregatim legumele si compozitia de carne tocata. Curatam si radem morcovii si telina, tocam marunt prazul si ceapa. Am avut ardeii cubulete, patrunjelul si ardeii pentru umplut congelati, asa ca doar i-am scos din congelator. :) Amestecam carnea tocata cu ceapa, orezul si patrunjelul. Asezonam cu sare si piper si umplem ardeii cu aceasta compozitie. Cand oasele sunt fierte, le scoatem din ciorba si le lasam sa se racoreasca un pic, apoi scoatem carnea de pe ele. Punem din nou oala pe foc, adaugam morcovii, telina, prazul, carnea, ardeii umpluti si sare si lasam sa fiarba. Intre timp, punem si borsul la fiert separat. Cand au fiert ardeii, adaugam sucul de rosii si lasam sa mai dea cateva clocote, apoi punem frunzele de telina si borsul fiert. Dupa ce au dat un clocot, adaugam leusteanul tocat si oprim focul. Servim cu smantana si ardei iute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|