Ingrediente
- 1 kg burtă prefiartă şi tăiată fideluţă
- 1 os de vită cu măduvă
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 1 ceapă
- ulei
- sare
Pentru dres:
- 4 gălbenuşuri
- 250 ml lapte
- 150 g smântână
- oţet
- mujdei de usturoi
Mod de preparare
Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel.
Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi adăugăm puţină apă şi lăsam vreo 10 minute să fiarbă, apoi dăm deoparte.
După ce s-au fiert legumele le scoatem din oală. La fel şi osul.
Amestecăm laptele cald cu gălbenuşurile şi smântâna, apoi adăugăm în oală. Morcovul ras şi fiert anterior îl scurgem de zeama colorata în ciorba, punem şi sare,mai dăm un clocot şi punem deoparte.
La servire se adaugă smântână (sau iaurt), oţet şi usturoi după gust.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|