Ciorba de burta

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
17 Feb 2016 | 4829 vizualizari
Ciorba de burta

Buna mai este ciorbita de burta te unge la suflet si la... interior . Prefer sa o prepar fara multe galbenusuri. Consider ca acestea sunt un atentat la sanatate :D . De aceasta data am ales sa pun si mai  mai putin usturoi. Burta am cumparat-o de la magazinul de prezentare a unui abator care sacrifica vaci.

Ingrediente

  • 2 kg burta ( curatata si nefiarta ]
  • 1 os cu maduva de la genunchiul vitelului
  • 4 morcovi mici
  • 3 foi dafin
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa
  • 1 lingura boabe piper
  • 1 lamaie-zeama
  • 2 linguri mustar
  • 3 cani smantana
  • 3 galbenusuri
  • 6 catei usturoi
  • 4 ardei iuti colorati diferit
  • ardei iute in otet
  • sare

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati bine bucatile de burta. Se pot opari cu apa fierbinte. La mine nu a fost necesar, burta fiind foarte bine curatata si proaspata.
  2. Spalati  osul cu maduva.
  3. Curatati si spalati legumele.
  4. Se pune la fiert in 3 l apa  bucatile  de burta, osul cu maduva, morcovii, patrunjelul, ceapa si felia de telina intregi. Se sareaza.
  5. Se aduga  piperul si foile de dafin. Se fierbe aproximativ o ora pana burta incepe sa fie patrunsa.
  6. Scoateti bucatile de burta din zeama fierbinte si le scurgeti .
  7. Se lasa sa se raceasca usor. Atat cat le puteti manipula si se curata de pelitele pe partea neteda , opusa celei franjurate.
  8. Operatiunea de curatare se face cat burta este calda. Dupa racire se intareste si este mai dificil.
  9. Taiati burta in benzi lungi cu grosimea de 5 cm, apoi fiecare banda, cum ati taia taitei.
  10. Strecurati zeama in care a fiert burta. Daca doriti puteti pune inapoi legumele taiate ( reteta clasica nu prevede aceasta ) .
  11. Scoteti maduva din os cat acesta este cald. Taiati maduva marunt si o transferati in zeama impreuna cu "tateii" de burta
  12. Lasati sa fiarba a foc mic pana burta va fi bine patrunsa - nici prea fiarta nu este buna, se va imprastia si va arata ca niste ate.
  13. Omogenizati  intr-un bol mare, smantana cu gabenusuri, mustar, zeama lamaie si putina sare. Aceasta operatiune se poate face cu mixerul.
  14. Peste amestecul cu smantana adugati cam 500 ml zeama fierbinte, treptat si amestecand.
  15. Reduceti intensitatea fierberii la zeama cu burta si adugati amestecand mix-ul cu smantana si usturoiul pisat .
  16. Taiati rondele de ardei iuti colorati la servire.
  17. Gustati si dregeti ciorba cu sare, lamaie sau otet de la ardeii iuti conservati.
  18. Serviti ciorba de burta la masa impreuna cu ardei iuti proaspeti - acestia pot fi pusi intr-un pahar cu apa .
  19. Pentru doritori se servesc si ardei iuti in otet, lamaie, hrean  razuit in otet si  smantana suplimentara .
  20. Sa aveti pofta buna !!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2016, 23:55
Tu si Cleme,veniti noaptea cu dinastea,of of,relelor,nu aveti pic de mila
la 17.02.2016, 23:56
Mena ) Ce sa facem daca sunt pe stoc
la 17.02.2016, 23:57
Pai da si eu de unde scot acum la ora asta asa ceva ))
la 18.02.2016, 00:02
De cand zic ca mananc si eu o ciorbita de burta!
la 18.02.2016, 08:03
Imi place!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking