Ciorba de burta

Postat de katty in Ciorbe
30 Dec 2016 | 14700 vizualizari
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 1 kg burta (eu am folosit burta prefiarta, taiata fideluta)
  • 2 oase groase de vita, cu maduva cu putina carne pe ele
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 bucata pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • smantana (cat va lasa inima sau silueta )
  • 2-3 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • sare
  • piper macinat
  • 1-2 linguri de ulei

Mod de preparare

Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu folosesc o oala sub presiune pentru a reduce timpul).
Cand oasele au fiert suficient oprim focul si scurgem zeama printr-o sita.
Curatam legumele, le spalam bine, apoi ceapa o tocam fin, iar morcovul si albitura le dam pe razatoarea mica.
Punem mai intai morcovul la calit in uleiul incins, apoi adaugam, pe rand, albitura si ceapa. (Ciorba va avea astfel o culoare minunata). Cand legumele s-au inmuiat putin stingem cu cate un polonic de supa de oase si lasam sa fiarba pana s-au inmuiat bine. Adaugam toata supa de vita, burta fideluta si otet dupa gust (1-2 linguri). Fierbem in jur de 20-30 de minute in functie de cat de moale este burta. Potrivim gustul de sare si piper si daca este prea groasa mai adaugam apa.
Intr-un castronel adanc punem smantana, galbenusurile si usturoiul maruntit. Omogenizam cu o furculita si turnam cu un polonic cate putina zeama fierbinte. Stingem focul si turnam amestecul de oua si smantana in oala, amestecand continuu.

Serviti ciorba cu smantana si ardei iute murat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2016, 10:56
Buna ciorbita!
la 30.12.2016, 11:44
Bună!
la 30.12.2016, 11:49
buna!
la 30.12.2016, 12:55
mmm, ce dor mi-e de ciorba asta!! tare frumoasa a iesit!
la 30.12.2016, 12:59
Ce culoare frumoasă și ce bună trebuie să fie! Succes!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking