Ingrediente
- 1 kg burta (eu am folosit burta prefiarta, taiata fideluta)
- 2 oase groase de vita, cu maduva cu putina carne pe ele
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 bucata telina
- 1 bucata pastarnac
- 3 galbenusuri
- smantana (cat va lasa inima sau silueta )
- 2-3 catei de usturoi
- otet dupa gust
- sare
- piper macinat
- 1-2 linguri de ulei
Mod de preparare
Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu folosesc o oala sub presiune pentru a reduce timpul).
Cand oasele au fiert suficient oprim focul si scurgem zeama printr-o sita.
Curatam legumele, le spalam bine, apoi ceapa o tocam fin, iar morcovul si albitura le dam pe razatoarea mica.
Punem mai intai morcovul la calit in uleiul incins, apoi adaugam, pe rand, albitura si ceapa. (Ciorba va avea astfel o culoare minunata). Cand legumele s-au inmuiat putin stingem cu cate un polonic de supa de oase si lasam sa fiarba pana s-au inmuiat bine. Adaugam toata supa de vita, burta fideluta si otet dupa gust (1-2 linguri). Fierbem in jur de 20-30 de minute in functie de cat de moale este burta. Potrivim gustul de sare si piper si daca este prea groasa mai adaugam apa.
Intr-un castronel adanc punem smantana, galbenusurile si usturoiul maruntit. Omogenizam cu o furculita si turnam cu un polonic cate putina zeama fierbinte. Stingem focul si turnam amestecul de oua si smantana in oala, amestecand continuu.
Serviti ciorba cu smantana si ardei iute murat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|