Ciorba de burta

Postat de AdrianUdrea in Ciorbe
23 Iun 2018 | 10736 vizualizari
Ciorba de burta

Ciorba de burta este preferata mea dintre ciorbe, asa ca m-am gandit sa incerc si eu sa o prepar, nu numai sa o comand la restaurante, cand am ocazia. Nu mai facuse Meri de multa vreme o ciorba de burta, deci a fost bine venita. Servita cu ardei iute este foarte, foarte gustoasa!

Ingrediente

  • 2 kg burta prefiarta
  • 3,5 l apă
  • 1 os de vita cu carne
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • 200 ml smantana de gatit
  • 150 g smantana de consum
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 galbenusuri
  • cateva fire de leustean
  • 2 foi de dafin
  • 30 ml ulei
  • otet, dupa gust

Mod de preparare

Mai intai punem osul de vita la fiert in apa cu putina sare si inlaturam spuma care se formeaza.

Adaugam si foile de dafin si boabe de piper.

Cat fierbe osul, tocam ceapa si o calim in ulei, adaugam si morcovii rasi si ii lasam doar pana se patrund usor.

Cand osul este fiert de se desface carnea de pe el, il scoatem din vas, strecuram supa si o punem din nou la fiert adaugand si carnea de pe os si burta taiata fideluta.

Adaugam si legumele calite si lasam ciorba sa fiarba pana cand bucatile de burta sunt bine inmuiate.

Amestecam galbenusurile cu un praf de sare si smantana.

Curatam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei cu putina sare, apoi il amestecam cu galbenusurile si smantana.

Diluam amestecul cu putina supa fierbinte, apoi il turnam, treptat, in ciorba de burta, amestecand intens, pentru a nu se branzi smantana.

Mai lasam ciorba sa fiarba pentru 2-3 clocote, apoi potrivim gustul cu sare, piper si otet.

Servim ciorba de burta cu ardei iute si potrivita cu cele necesare, dupa gustul fiecaruia.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.06.2018, 15:23
Uau , ai intrat in liga mare.
la 23.06.2018, 15:41
buna buna
la 23.06.2018, 15:50
Foarte bună! 🌶🍜
la 23.06.2018, 15:52
la 23.06.2018, 17:52
A poftit și a făcut, cu ajutorul meu, bineînțeles!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking