Ciorba de Burta a la Nico

Postat de nico15 in Ciorbe
12 Dec 2010 | 10399 vizualizari
Ciorba de Burta a la Nico

Ingrediente

  • 1 kg de burta prefiarta
  • 1 ciolan de vita
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 8 catei de usturoi
  • 4 oua
  • 350-400 g carne de vita cu os(sa aibe osul si maduva)
  • 200 ml smantana
  • 150 ml iaurt
  • 3-4 litri apa pentru fiert
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei
  • piper, sare

Mod de preparare

 Se spala burta, se clateste bine si se pune la fiert totodata se pune si un ciolan de vita.

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari,

aproximativ dupa vreo 40 de minute le adaugam si pe acestea dupa ce fierbe burta, si spumuim, de doua-trei ori, dupa care verificam daca este burta fiarta, daca este fiarta o scoatem si o taiem fideluta si o repunem inapoi in oala pentru a continua fierberea.

Se curata 8 catei de usturoi si se zdrobesc adaugandu-se in ciorba.Punem frunza de dafin, sare si piper dupa gust.

Separat luam un morcov de marime potrivita, il curatam, spalam si razuim pe razatoare, il stoarcem de zeama si il adaugam in putin ulei intr-o tigaie si il calim un pic, urmand a-l adauga mai tarziu.

Aproximativ dupa 1 ½ verificam daca este fiarta ciorba suficient. Vom lua o alta oala si vom strecura ciorba, nu se vor mai pune legumele doar bucatile de burta si se va mai continua fierberea 20 de minute. Acum luam strecuratoarea mica in care punem morcovul ras si scurgem zeama morcovului impreuna cu uleiul in care a fost calit, va da un gust si o culoare deosebita ciorbei.

Se ia ciorba de pe foc, separat se bat ouale cu smantana si iaurtul dar NU SE VOR ADAUGA IN CIORBA CALDA,

Se ia un polonic de ciorba si se va amesteca peste amestecul de oua, smantana si iaurt se pune treptat in oala pentru a nu se branzi si a modera temperatura.

Se serveste dupa caz cu otet, smantana si ardei iute.


Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Burta a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Retete similare

CIORBĂ DE IEPURE

Postat de panacris

CIORBĂ DE IEPURE

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de cartofi noi

Postat de simona72

Ciorba taraneasca de cartofi noi

Curatam legumele, le spalam si le taiem ca pt ciorba. Untura de ratza o punem in oala in care facem ciorba si calim in ea legumele taiate pt 3-4 minute. Adaugam 2-3 cani de apa si lasam legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.12.2010, 19:09
primaaaaaa arata tare bine
la 12.12.2010, 19:12
mmmm....chiar mi-e pofta.... nu am mai papat de mult ciorba de burta.... super! ...
la 12.12.2010, 19:33
yammy ce buna
la 12.12.2010, 22:39
romaneasca si gustoasa
la 12.12.2010, 22:57
ce buna este

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking