Ingrediente
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 3 ardei rosii
- 1 radacina de patrunjel
- 1 radacina de telina
- 1 gulie
- 1 kg burta prefiarta (eu tot asa cumpar, e gata fiarta si taiata)
- 500 g carne de porc
- 5-6 catei usturoi
- sare, piper
- 500 g smantana
- 4 galbenusuri
- 5 linguri ulei de masline
- 4 cuburi concentrate de vegeta cu gust de pui-Knorr
- zeama de pe ardei iuti murati, pt inacrit
- patrunjel si telina - frunze pt. servit
Mod de preparare
Se toaca ceapa, ardeii, radacinile de patrunjel, telina si morcovii si se pun la calit. Cand sunt pe jumatate caliti, se adauga carnea de porc, taiata cubulete mici si se lasa sa se prajeasca la foc mic, 10 minute. Se adauga apa pana mai sus de jumatatea oalei si condimentam ciorba. Adaugam gulia, curatata bine. Cand carnea e aproape fiarta, adaugam burta spalata bine sub jet de apa. Adaugam dupa gust, zeama de pe ardei iuti.
Mai lasam sa fiarba 10 minute, timp in care pregatim dressingul: galbenusurile le frecam bine cu smantana, intr-un castron mare. Adaugam usturoiul tocat bine si iar amestecam. Luam apoi cu polonicul zeama din oala cu ciorba si punem treptat peste galbenusuri, amestecand cu grija, ca sa nu se taie. Oprim focul de la oala cu ciorba si turnam compozita incet amestecand continuu.
Presaram patrunjel si telina tocate. Este delicioasa servita cu ardei iute. V-o recomand cu incredere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|