Ciorba de burta

Postat de Mokuska in Ciorbe
21 Sep 2014 | 7847 vizualizari
Ciorba de burta

Reteta o fac de cel mul 2 ori pe an: de anul nou si imediat dupa ce trece vare, se asterne racoarea de toamna. Nu am mancat ciorba de burta, pana nu am facut acasa, niciodata! Dupa ce am invatat de la sotul meu toate secretele retetei, recunosc este una din ciorbele mele preferatele.

Ingrediente

  • 1 rasol mare vita (cu putina carne)
  • 500 g burta vita fiarta
  • 2 morcovi mari
  • 2 radacini de patrunjel
  • 2 felii telina
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 300-400 ml smantana
  • 5 galbenusuri
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Punem la fiert rasolul intr-o oala mare plina de apa rece. Dupa 2 ore de fiert adaugam jumatate din zarzavatul curatat netocat: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1 cartof, 1 ceapa, 1/2 de ardei rosu si galben.

Intr-o alta oala mica (2-3l) punem la fiert cealalta jumatate de zarzavat.

Burta punem la fiert 30-40 minute la foc mic, verificam cu furculita sa nu fiarba foarte mult.

Lasam sa se raceasca si tocam fasii mici si subtiri.

(Daca aveti burta nefiarta sa o puneti din timp la fiert, necesita fierbere foarte multa, nu va recomand!)

Intre timp zdrobim usturoiul bine cu putina sare.

Dupa ce a fiert rasolul si a scazut zeama considerabil (maximum 3l), strecuram intr-o oala mai mica zeama (aprox. 5l), lasam sa dea in clocot si turnam usturoiul cu zeama in ea, stingem focul si lasam sub capac pana pregatim restul ingredientelor.

Strecuram si zeama de pe zarzavat (aprox 2l) lasam deoparte.

Zarzavatul fiert, fara cartofi, ceapa si ardei galben, tocam foarte marunt. De asemenea tocam si carnea de vita, daca am avut pe rasol.

Zeama de carne cu usturoi strecuram printr-o sita deasa si lasam la incalzit la foc mic, adaugam zarzavatul, burta si carnea tocata.

Punem la fiert zeama de zarzavat pana da in clocot.

Amestecam intr-un bol cele 5 galbenusuri cu smantana, treptat adaugam cate un polonic de zeama de legume fiarta, rasturnam peste zeama fiarta amestecul de ou, dupa care varsam peste zeama de carne care deja a dat in clocot . Lasam sa dea de 2 -3 ori in clocot si stingem focul.

Adaugam sare si otet dupa gust.

Ciorba este mai gustoasa a doua zi :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Postat de Bucataras

Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa

Iata cum se prepara Ciorba de burta falsa cu pleurotus - O delicatesă usoara si sanatoasa: Pentru uleiul de morcov, încingeți uleiul de floarea soarelui într-o tigaie și...

Citeste continuarea

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2014, 19:05
O ciorbita pe care as manca-o dimineata,pranz si seara!Daca burta este proaspata se schimba apa in care fierbe de 3-4 ori
la 21.09.2014, 19:08
Buna ciorba te scoala dupa toate bolile...
la 21.09.2014, 19:09
Buni, o singura data am incercat cu burta prospata, dar sincer, desi nu sunt genul care renunt prea usor, am aruncat-o ...
la 21.09.2014, 19:20
da Cleme, asa este!! am incercat, mai ales de anul nou
la 21.09.2014, 19:28
tare buna si eu vreau

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking