Ciorba de burta de vita

Postat de Pungasa_Rogue in Ciorbe
19 Aug 2016 | 14116 vizualizari
Ciorba de burta de vita

In general, barbatii sunt innebuniti dupa ciorba asta.

Ingrediente

  • un os de vita (410 g);
  • o tija de apio;
  • doi morcovi;
  • o ceapa;
  • sare;
  • apa;
  • 900 g burta de vita prefiarta si feliata;
  • 3-4 linguri ulei;
  • 3 linguri otet sau dupa gust;
  • o capatana de usturoi;
  • 3 oua;
  • 400 ml smantana grasa.

Mod de preparare

Se fierbe osul intr-o cratita cu 2,5 l apa, se indeparteaza spuma si se adauga tija de apio (spalata si taiata in doua), un morcov (curatat de coaja si spalat), o ceapa (curatata de foi si spalata) si putina sare.

Se spala foarte bine burta de vita cu apa rece si se pune sa fiarba impreuna cu legumele. Dupa ce acestea din urma s-au fiert, se scot din ciorba si se arunca (se poate scoate si osul). *Pe parcursul fierberii se mai poate adauga apa daca este necesar.*

Intr-o tigaie cu 3-4 linguri de ulei se caleste un morcov (curatat de coaja, spalat si dat pe razatoarea mica), adaugand 1-2 linguri de apa si putina sare.

Morcovul calit se adauga peste ciorba, iar aceasta se pune din nou la foc, adaugand 3 linguri de otet (sau dupa gust) si o capatana de usturoi (curatata de foi, spalata si presata). Se fierbe circa 3 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.

Intr-un castron se bat ouale, apoi peste ele se adauga smantana grasa si se omogenizeaza. Se toarna compozitia peste ciorba si se amesteca.

Ciorba de burta se serveste cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

Se mai poate adauga smantana, otet sau usturoi, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Ciorba de burta express

Postat de Ksenya

Ciorba de burta express

Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute. intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte....

Citeste continuarea

Ciorba de burta la ceaun

Postat de Constelatialeu

Ciorba de burta la ceaun

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.08.2016, 17:59
Ce buna! de mult n-am mai mancat!
la 19.08.2016, 18:04
Multumesc, Merisor!
la 19.08.2016, 19:04
la 19.08.2016, 19:33
buna buna
la 19.08.2016, 19:42
Delicioasa !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking