Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca

Postat de katty in Ciorbe
30 Dec 2016 | 14991 vizualizari
Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca

Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca Ciorba de burtă este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Acest preparat tradițional este adesea servit în restaurantele românești și este preferat în special în timpul sezonului rece, datorită aromei sale bogate și a proprietăților sale reconfortante. Ciorba de burtă este adesea servită fierbinte, însoțită de pâine proaspătă, ardei iute murat și, uneori, cu un adaos de smântână suplimentară. Este considerată un fel de mâncare reconfortant și este populară în special în timpul meselor de prânz sau ca remediu pentru mahmureală.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca
  • 1 kg burta (eu am folosit burta prefiarta, taiata fideluta)
  • 2 oase groase de vita, cu maduva cu putina carne pe ele
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata telina
  • 1 bucata pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • smantana (cat va lasa inima sau silueta )
  • 2-3 catei de usturoi
  • otet dupa gust
  • sare
  • piper macinat
  • 1-2 linguri de ulei

Mod de preparare

Cum se prepara Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca

Punem oasele in apa rece cam 30 de minute pentru a elimina din sange, apoi le scurgem si le punem cu apa rece la fiert. Spumam cat este nevoie pentru a obtine o zeama limpede si fierbem pana carnea de pe os se inmoaie bine (eu folosesc o oala sub presiune pentru a reduce timpul).
Cand oasele au fiert suficient oprim focul si scurgem zeama printr-o sita.
Curatam legumele, le spalam bine, apoi ceapa o tocam fin, iar morcovul si albitura le dam pe razatoarea mica.
Punem mai intai morcovul la calit in uleiul incins, apoi adaugam, pe rand, albitura si ceapa. (Ciorba va avea astfel o culoare minunata). Cand legumele s-au inmuiat putin stingem cu cate un polonic de supa de oase si lasam sa fiarba pana s-au inmuiat bine. Adaugam toata supa de vita, burta fideluta si otet dupa gust (1-2 linguri). Fierbem in jur de 20-30 de minute in functie de cat de moale este burta. Potrivim gustul de sare si piper si daca este prea groasa mai adaugam apa.
Intr-un castronel adanc punem smantana, galbenusurile si usturoiul maruntit. Omogenizam cu o furculita si turnam cu un polonic cate putina zeama fierbinte. Stingem focul si turnam amestecul de oua si smantana in oala, amestecand continuu.

Serviti ciorba cu smantana si ardei iute murat si o felie de paine de casa. Recomandam si snitele din burta

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta reteta traditionala romaneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Ciorba de porc cu legume

Postat de mirela0911

Ciorba de porc cu legume

Mai intai se spala carnea, apoi se opareste pentru cateva minute. Se scoate din apa, se clateste si se taie in bucatele potrivite. Intre timp se pune apa la fiert intr-o oala de 5 litri. Cand...

Citeste continuarea

Ciorba de miel reteta

Postat de MotanLaOale

Ciorba de miel reteta

Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2016, 10:56
Buna ciorbita!
la 30.12.2016, 11:44
Bună!
la 30.12.2016, 11:49
buna!
la 30.12.2016, 12:55
mmm, ce dor mi-e de ciorba asta!! tare frumoasa a iesit!
la 30.12.2016, 12:59
Ce culoare frumoasă și ce bună trebuie să fie! Succes!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking