Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
12 Apr 2021 | 1627 vizualizari
Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

 Am avut doua bucati  frumoase de carne de caprior . As putea ca bucatile seamana cu rasolul .  Cand spui vanat te gandesti cu ce sa-l asociezi . Prima optiune ce-mi vine in minte sunt ciupercile . Deci cu ciuperci sa fie !!!!  

Ingrediente

  • 2 bucati rasol de caprior aproximativ1.2 Kg
  • 300 gr ciuperci pleurotis
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ceape
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija apio
  • 1 lingurita baharat -
  • 1 tija frunze telina uscata
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 2 tije tarhon uscat
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se  curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie .
  2. In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine  cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa , usturoi , foaia de dafin si sare .
  3. Intre timp curatati , spalati si pregatiti restul legumelor .
  4. Ceapa ceialalta  se taie cubulete  si se soteaza in ulei .
  5. Adugati radacinoasele taiate cubulete .
  6. Turnati deasupra zeama fierbinte  si tranferati si bucatile de vanat .
  7. Nu uitati sa puneti tijele uscate de ierburi aromatice .
  8. Cand carnea este fiarta si legumele sunt aproape patrunse se pun ciupercile maruntite .
  9. Se condimenteaza cu Baharat . Acest condiment se mai numeste si  7 piperuri . M-am gandit ca se potrivesc  bine  aromele tari cu carnea de caprior .
  10. Acriti zeama cu iaurt grecesc dupa pofta .
  11. Distribuiti la fiecare portie carne de caprior in farfurie .
  12. La servire adugati patrunjel verde pentru prospetime .
  13. Am obtinut o ciorba consistenta si hranitoare
  14.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de pui a la grec

Postat de Corina33

Ciorba de pui a la grec

Am făcut ciorba cu aripi de pui, pentru că mie îmi place să pun carne cu oase in ciorbă. Aripile de pui le-am tăiat în 2 pe la îmbinare și le-am pus la fiert in circa 3...

Citeste continuarea

Supa de vita

Postat de licurici_lra

Supa de vita

Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2021, 16:25
Vai ce bunătate!
la 12.04.2021, 19:24
la 12.04.2021, 19:24
Buna!
la 12.04.2021, 19:50
buna ciorbita!
la 12.04.2021, 20:49
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking