Ingrediente
- 2 bucati rasol de caprior aproximativ1.2 Kg
- 300 gr ciuperci pleurotis
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 3 catei usturoi
- 2 morcovi
- 2 ceape
- 1 radacina patrunjel
- 1 felie telina
- 1 tija apio
- 1 lingurita baharat -
- 1 tija frunze telina uscata
- 1 legatura mica patrunjel verde
- 2 tije tarhon uscat
- 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
- sare
Mod de preparare
- Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie .
- In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa , usturoi , foaia de dafin si sare .
- Intre timp curatati , spalati si pregatiti restul legumelor .
- Ceapa ceialalta se taie cubulete si se soteaza in ulei .
- Adugati radacinoasele taiate cubulete .
- Turnati deasupra zeama fierbinte si tranferati si bucatile de vanat .
- Nu uitati sa puneti tijele uscate de ierburi aromatice .
- Cand carnea este fiarta si legumele sunt aproape patrunse se pun ciupercile maruntite .
- Se condimenteaza cu Baharat . Acest condiment se mai numeste si 7 piperuri . M-am gandit ca se potrivesc bine aromele tari cu carnea de caprior .
- Acriti zeama cu iaurt grecesc dupa pofta .
- Distribuiti la fiecare portie carne de caprior in farfurie .
- La servire adugati patrunjel verde pentru prospetime .
- Am obtinut o ciorba consistenta si hranitoare
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|