Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
12 Apr 2021 | 1627 vizualizari
Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc

 Am avut doua bucati  frumoase de carne de caprior . As putea ca bucatile seamana cu rasolul .  Cand spui vanat te gandesti cu ce sa-l asociezi . Prima optiune ce-mi vine in minte sunt ciupercile . Deci cu ciuperci sa fie !!!!  

Ingrediente

  • 2 bucati rasol de caprior aproximativ1.2 Kg
  • 300 gr ciuperci pleurotis
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 3 catei usturoi
  • 2 morcovi
  • 2 ceape
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 tija apio
  • 1 lingurita baharat -
  • 1 tija frunze telina uscata
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 2 tije tarhon uscat
  • 200 ml iaurt grecesc 10% grasime
  • sare

Mod de preparare

  1. Carnea de caprior se tine in apa rece pentru a se  curata de sange . Daca este necesar se schimba apa la nevoie .
  2. In caz ca nu aveti timp pentru aceasta operatiune spalati carne de vanat foarte bine  cu multa apa rece . Carnea se pune la fiert in apa rece impreuna cu o ceapa , usturoi , foaia de dafin si sare .
  3. Intre timp curatati , spalati si pregatiti restul legumelor .
  4. Ceapa ceialalta  se taie cubulete  si se soteaza in ulei .
  5. Adugati radacinoasele taiate cubulete .
  6. Turnati deasupra zeama fierbinte  si tranferati si bucatile de vanat .
  7. Nu uitati sa puneti tijele uscate de ierburi aromatice .
  8. Cand carnea este fiarta si legumele sunt aproape patrunse se pun ciupercile maruntite .
  9. Se condimenteaza cu Baharat . Acest condiment se mai numeste si  7 piperuri . M-am gandit ca se potrivesc  bine  aromele tari cu carnea de caprior .
  10. Acriti zeama cu iaurt grecesc dupa pofta .
  11. Distribuiti la fiecare portie carne de caprior in farfurie .
  12. La servire adugati patrunjel verde pentru prospetime .
  13. Am obtinut o ciorba consistenta si hranitoare
  14.   Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprior cu ciuperci pleurotus si iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de vacuta cu galuste de gris

Postat de mihaelar63

Supa de vacuta cu galuste de gris

 Am preparat supa clara de carne  fierband legumele cu carne in oala cu fierbere sub presiune . In oala sub presiune zeama imi iese mereu foarte clara  fara sa se...

Citeste continuarea

Luscos cu carne de rata

Postat de mihaelar63

Luscos cu carne de rata

Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele. Legumele se soteaza usor in untura de rata. Varza se marunteste si se pune in oala peste legumele sotate. Adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.04.2021, 16:25
Vai ce bunătate!
la 12.04.2021, 19:24
la 12.04.2021, 19:24
Buna!
la 12.04.2021, 19:50
buna ciorbita!
la 12.04.2021, 20:49
super

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking