Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
4 Oct 2021 | 2344 vizualizari
Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon

   O ciorba  potrivita pentru serile mai reci de toamna. Simpla de preparat si hranitoare. Costita afumata de casa dupa ce a fost bine fiarta s-a servit ca gustare .

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 500 gr costita afumamta de casa
  • 500 ml suc de rosii proaspete
  • 50 ml ulei
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 ardei galben
  • 1 crenguta tarhon verde
  • 1ceapa verde
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • piper negru macinat
  • sare

Mod de preparare

  1. Costita afumata de casa se portioneaza si se spala bine cu apa calda .
  2. Infierbantati apa in fierbator si puneti costita la fiert .
  3. Intre timp curatati legumele si cartofii .
  4. Taiati morcovii rondele , ceapa  si ardeii se taie marunt .Cartofii se taie cubulete .
  5. Sotati ceapa , moorcovii sia rdeiul in ulei , timp de cateva minute .
  6.  Adugati boia si amestecati . Turnati deasupra costita si apa incare fierbea .
  7. Continuati fierberea pana legumele sunt patrunse .
  8. Puneti cuburile de cartofi in zeama la fiert .
  9. Introduceti in oala crenguta de tarhon-pentru aroma .
  10. Atentie !!! Gustati zeama si adugati sare daca este nevoie . Costita afumata de casa este de obicei bine sarata si eliberaza sare prin fierbere .
  11. La sfarsit se pune sucul proaspat de rosii stoarse [ fara samburi ] .
  12. Mai dati un  clocot si piparati .
  13. Daca va place o ciorba mai consistenta se lasa sa scada zeama binisor . In caz contrar diluati ciorba cu apa , dati inca un clocot si obligatoriu mai dregeti gustul cu sare si/sau piper .
  14. Serviti ciorba de cartofi cu ceapa si ardei iute .
  15. Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu costita afumata si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

Postat de merisor67

Ciorba de legume cu costita afumata si zeama de varza

Mai intai portionam costita, o spalam si o punem la fiert intr-un litru de apa. Lasam pana atinge punctul de fierbere, apoi  o strecuram, clatim si o punem din nou la fiert in 3 L apa....

Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Postat de mihaelaradu

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.10.2021, 16:49
la 04.10.2021, 17:09
Foarte buna!
la 04.10.2021, 17:11
Daca-i cu afumatura ma bag si eu in ''zeama''...
la 04.10.2021, 17:36
Ce poftă mi-ai făcut! Tare apetisantă e!
la 04.10.2021, 18:17
Multumesc Motane

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking