Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Postat de mihaelaradu in Ciorbe
21 Feb 2011 | 33653 vizualizari
Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Una din ciorbele mele preferate

Ingrediente

  • 4 cartofi medii taiati cubulete
  • 4 bucati de costita afumata
  • 1/2 ceapa taiata marunt (ru nu am avut ceapa alba si am folosit rosie)
  • 1 morcov taiat rondele
  • 1 ardei taiat marunt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri vegeta
  • 1 lingurita tarhon (daca aveti tarhon in otet, e perfect. eu am folosit tarhon uscat)
  • piper
  • 2 linguri smantana

Mod de preparare

1. Incepem prin a spala costita. Daca carnea e foarte afumata, se recomanda sa o opariti inainte separat. Eu am folosit costita din comert, pre-fiarta, deci am spalat-o bine cu apa fierbinte.

2. Calim ceapa, ardeiul, morcovul si stingem cu apa rece(eu am facut ciorba intr-o oala de 3 litri, dar am pus cam 2 litri jumatate de apa).

3. Lasam apa sa se incalzeasca si adaugam costita.

4. Cand costita e aproape fiarta, adaugam cartofii.

5. Daca cartofii sunt fierti bine (se sfarama usor) putem drege ciorba cu vegeta, tarhonul si putin piper.

6. Tot acum adaugam si smantana. FOARTE IMPORTANT este sa nu puneti smantana direct in ciorba. Smantana se dilueaza intr-un castron cu putina ciorba, pana se desface si capata consistenta laptelui. Dupa ce am turnat smanatana, lasam ciorba sa mai dea 1 clocot.

7. Se serveste cu salata de ceapa rosie batuta, asezonata cu sare si ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Postat de mihaelar63

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon - ciorba nr. 300

Carnea afumata se spala si se portioneaza. Puneti carnea la fiert in ap . Nu este nevoie sa opariti carnea afumata si sa aruncati apa, daca afumarea a fost facuta recent....

Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Postat de mihaelar63

Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2011, 16:07
la 21.02.2011, 16:12
buna
la 21.02.2011, 16:12
Super! Grozava!
la 21.02.2011, 16:20
la 21.02.2011, 16:33
f buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking