Ciorba de cartofi ardeleneasca

Postat de diana91paris in Ciorbe
9 Ian 2013 | 18204 vizualizari
Ciorba de cartofi ardeleneasca

Ingrediente

  • 500 g carne porc
  • 300 g costita afumata de porc
  • 1 telina
  • 1 patrunjel
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 5 cartofi
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri de smantana
  • 2 galbenusuri de ou
  • Tarhon
  • Patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei
  • Sare

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete si se pune la foc in 2l de apa impreuna cu costita afumata, telina taiata cubulete si sare. Intre timp se curata ceapa, ardeiul, patrunjelul si morcovii se taie marunt, apoi se calesc toate in tigaie, cu cele 2 linguri de ulei pana ce legumele se inmoaie.

Supa se spumeaza, dupa care se adauga legumele calite. Se adauga cartofii taiati cubulete, lasam pana cand sunt fierte carnea si cartofii dupa care punem zeama de lamaie, se stinge focul si adaugam smantana amestecata in prealabil cu galbenusurile de ou, adaugand zeama din supa. La sfarsit punem sare si otet sau vegeta dupa gust, dupa care se adauga tarhonul si patrunjelul verde tocate marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi ardeleneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba ardeleneasca de cartofi cu os afumat

Postat de mihaelar63

Ciorba  ardeleneasca  de cartofi cu os afumat

Osul se opareste cu apa clocotita apoi se pune la fiert (apa  sa-l acopere). Legumele se curata si se spala. Ceapa morcovul, patrunjelul radacina si Kapia se taie cubulete si se pun la...

Citeste continuarea

Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Postat de mihaelar63

Ciorba ardeleneasca cu prune uscate

Scaricica afumata de porc se spala bine si se portioneaza. Opariti scarficica cu apa clocotita . Apa se arunca. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt morcovul, ceapa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2013, 22:57
delicioasa
la 09.01.2013, 23:17
buna
la 09.01.2013, 23:38
super buna...
la 10.01.2013, 06:39
Tare buna este asta!!
la 10.01.2013, 08:48
foarte buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking