CIORBA DE CARTOFI CU GALUSTE DE POST

Postat de babi5 in Mancaruri de post
15 Mai 2014 | 8719 vizualizari
CIORBA DE CARTOFI CU GALUSTE   DE POST

Este cea mai simpla ciorba care se poate face ,este veche de cind Istoria , m-am trezit cu ea si mama a preluat-o de la bunica si tot asa ,evident ca o putem imbunatati cu tot felul de legume , dar am tinut sa o prepar cit mai simplu cu putinta, asa cum am mancat-o in copilarie , pe cit de simpla atit de buna ..

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 1 ardei galben
  • 250 gr faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 1/2 boia dulce
  • 1 legatura leustean
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Se curata cartofii ,se spala si se taie cubulete.Ceapa ,ardeiul si usturoiul se spala si se toaca marunt, leusteanul se  spala si se toaca .Intr-o oala punem uleiul ,ceapa,usturoiul si ardeiul si calim putin adaugam boiaua si cartofii, lasam sa se caleasca putin  si cartofii ,apoi adaugam 2 l apa calda potrivim de sare ,vegeta si piper si lasam la foc mic sa fiarba . Intr-un castron  punem faina ,putina sare si o lingura de ulei apa cit cuprinde (sa fie un aluat mai virtos ) ca sa putem rupe galustele ..Cind cartofii sint aproape fierti,  incepem sa rupem galustele , le rupem mai micute  lasam sa mai fiarba  10 miute  apoi asezonam  cu leustan . Pofta buna si sa va fie de folos .. 

Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE CARTOFI CU GALUSTE DE POST" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Scovergi reteta clasica

Postat de merisor67

Scovergi reteta clasica

Preparăm apoi maiaua. Într-un bol, frecăm drojdia cu zahărul până se lichefiază, apoi adaugăm 150 ml apă călduță, omogenizăm, adăugăm o mână de făină și...

Citeste continuarea

Negresa de post cu seminte de rodie

Postat de Valclaudia

Negresa de post cu seminte de rodie

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam cele doua rodii, scotind cu grija semintele. Punem apa  mineralka si uleiul intr-un castron, adaugam praful de copt, zaharul si pasta de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 19:20
bun, bun...
la 15.05.2014, 19:25
la 15.05.2014, 19:25
De luat aminte în zilele de ppost.
la 15.05.2014, 19:28
la 15.05.2014, 19:38
Potrivita pentru vremea rece!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking