Ciorba de cartofi cu smantana

Postat de RODIMUR in Ciorbe
15 Mai 2017 | 6392 vizualizari
Ciorba de cartofi cu smantana

Când erau copiii mici, nu prea voiau să bea lapte și atunci foloseam multe produse lactate în prepararea mâncării, pentru că fără ele, alimentația lor ar fi fost deficitară. De atunci, fac destul de des acest fel de ciorbiță cu cartofi și cu multă smântână, cel puțin 500-600 ml la o oală de 4 litri.

Ingrediente

  • 4-5 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină mică
  • 3 roșii
  • 2 cepe
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuștean
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500 ml smântână de la particulari
  • 1 linguriță de Vegeta
  • ulei pentru prăjit ceapa
  • apă
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina).

Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie și se pune la topit în ulei. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roșiile curățate de semințe și tăiate mărunt și se lasă pe foc mic, 3-4 minute. Când se găsește ceapă verde, o prefer pentru prepararea ciorbelor și o folosesc cu tot cu codițe.

Se curăță, se spală și se taie cartofii cubulețe, după care se pun în oala în care legumele sunt aproape fierte. Se adaugă ceapa cu roșiile (cu tot cu uleiul în care s-au topit) și usturoiul tăiat feliuțe subțiri. După 2-3 clocote, se adaugă smântâna subțiată cu puțină apă (oricum mai trebuie adăugată apă, pentru că la fierbere scade) și se mai lasă puțin pe foc. Se condimentează cu sare, Vegeta, piper și zarzavaturi (mărar, leuștean și pătrunjel)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

Postat de vasimur

Reteta de ciorba de cartofi cu smantana

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de cartofi cu smantana M-am decis la varianta light, adică dietetică și fără prăjeli, dar am să vă prezint în paralel și varianta cu ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba cu zeama de varza acra cu carnati, cartofi si smantana

 Varza se taie marunt si se pune la fiert in moare.  Legumele se curata si se maruntesc in functie de preferinte. Carnea de porc se taie cubulete. Asemenea si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

Comentarii

la 15.05.2017, 16:47
Buna ciorbita!
la 15.05.2017, 16:51
Mulțumesc, Mimi!
la 15.05.2017, 17:06
Tare bună și răcoritoare!
la 15.05.2017, 17:12
Bunuta tare! As manca si eu o portie!
la 15.05.2017, 17:54
O ciorbica tare buna! Nu am incercat cu usturoi, dar poate pe viitor.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking