Ingrediente
- 4-5 cartofi
- 2 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 țelină mică
- 3 roșii
- 2 cepe
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuștean
- 3-4 căței de usturoi
- 500 ml smântână de la particulari
- 1 linguriță de Vegeta
- ulei pentru prăjit ceapa
- apă
- sare
- piper
Mod de preparare
Se curăță și se spală legumele. Morcovii și pătrunjeii se taie rondele sau semirondele. Se pun la fiert într-o oală de 4 litri, legumele tăiate (morcovii, pătrunjeii și țelina).
Între timp, se curăță ceapa, se spală, se taie și se pune la topit în ulei. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă roșiile curățate de semințe și tăiate mărunt și se lasă pe foc mic, 3-4 minute. Când se găsește ceapă verde, o prefer pentru prepararea ciorbelor și o folosesc cu tot cu codițe.
Se curăță, se spală și se taie cartofii cubulețe, după care se pun în oala în care legumele sunt aproape fierte. Se adaugă ceapa cu roșiile (cu tot cu uleiul în care s-au topit) și usturoiul tăiat feliuțe subțiri. După 2-3 clocote, se adaugă smântâna subțiată cu puțină apă (oricum mai trebuie adăugată apă, pentru că la fierbere scade) și se mai lasă puțin pe foc. Se condimentează cu sare, Vegeta, piper și zarzavaturi (mărar, leuștean și pătrunjel)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|