Ciorba de cartofi, cu varza murata si carnati afumati de porc

Postat de RODIMUR in Ciorbe
14 Feb 2019 | 3712 vizualizari
Ciorba de cartofi, cu varza murata si carnati afumati de porc

Ciorbița pe care am preparat-o astăzi întrunește toate calitățile cerute de cei pentru care am făcut-o: este consistentă, acrișoară și cu gust de afumătură. Nici nu vă puteți imagina cât de repede a dispărut din farfurie...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 varză murată medie
  • 2 cârnați afumați de porc
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Roșiile se spală, se taie cubulețe și se călesc cu ceapa și usturoiul. Se adaugă o lingură de paste de tomate și se mai lasă tigaia pe foc, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se curăță varza de cotoare și de nervurile groase și tari, după care se taie fideluțe.

Se feliază cârnații afumați.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se completează cu apă caldă și se adaugă: cartofii tăiați cubulețe, cârnații afumați, feliați și varza murată, tăiată fideluțe. Se lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, după care se adaugă și legumele călite.

Se mai lasă ciorba la fiert încă un clocot-două și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă.

Se condimentează ciorba cu sare, piper și cimbru și după încă 3-4 minute se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz. 

După 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, proaspeți sau murați în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu varza murata si carnati afumati de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de burechite

Postat de merisor67

Ciorba de burechite

Incepem cu aluatul  care trebuie sa se odihneasca 20-30 de minute. Punem faina intr-un bol si facem o adancitura la mijloc unde vom sparge doua oua. Adaugam putina sare si incepem sa...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Postat de vasimur

Ciorba taraneasca, cu carne de porc

Cum se prepara  Ciorba taraneasca, cu carne de porc Pregătirea c ărnii .  Ne vom ocupa mai întâi de carne deoarece fierbe mai greu decât legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2019, 18:27
la 14.02.2019, 18:34
Mmm...nebunie!
la 14.02.2019, 18:49
Mulțumesc frumos, Madi!
la 14.02.2019, 18:52
Pffff, pe gustul nostru!
la 14.02.2019, 18:55
Te cred, Cristina... E cam... ardelenească această ciorbă...!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking