Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă.
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Roșiile se spală, se taie cubulețe și se călesc cu ceapa și usturoiul. Se adaugă o lingură de paste de tomate și se mai lasă tigaia pe foc, până ce scade lichidul lăsat de roșii.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Se curăță varza de cotoare și de nervurile groase și tari, după care se taie fideluțe.
Se feliază cârnații afumați.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se completează cu apă caldă și se adaugă: cartofii tăiați cubulețe, cârnații afumați, feliați și varza murată, tăiată fideluțe. Se lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, după care se adaugă și legumele călite.
Se mai lasă ciorba la fiert încă un clocot-două și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă.
Se condimentează ciorba cu sare, piper și cimbru și după încă 3-4 minute se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz.
După 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, proaspeți sau murați în oțet.