Ciorba de cartofi, cu varza murata si carnati afumati de porc

Postat de RODIMUR in Ciorbe
14 Feb 2019 | 3662 vizualizari
Ciorba de cartofi, cu varza murata si carnati afumati de porc

Ciorbița pe care am preparat-o astăzi întrunește toate calitățile cerute de cei pentru care am făcut-o: este consistentă, acrișoară și cu gust de afumătură. Nici nu vă puteți imagina cât de repede a dispărut din farfurie...! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 6 cartofi roz
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/2 țelină
  • 1 varză murată medie
  • 2 cârnați afumați de porc
  • 2 roșii
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie rondele, sau semirondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Roșiile se spală, se taie cubulețe și se călesc cu ceapa și usturoiul. Se adaugă o lingură de paste de tomate și se mai lasă tigaia pe foc, până ce scade lichidul lăsat de roșii.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Se curăță varza de cotoare și de nervurile groase și tari, după care se taie fideluțe.

Se feliază cârnații afumați.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se completează cu apă caldă și se adaugă: cartofii tăiați cubulețe, cârnații afumați, feliați și varza murată, tăiată fideluțe. Se lasă ciorba la fiert încă două-trei clocote, după care se adaugă și legumele călite.

Se mai lasă ciorba la fiert încă un clocot-două și între timp se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă.

Se condimentează ciorba cu sare, piper și cimbru și după încă 3-4 minute se presară pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz. 

După 10-15 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită, cu ardei iuți, proaspeți sau murați în oțet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi, cu varza murata si carnati afumati de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Retete similare

Ciorba de salata verde cu zdrente

Postat de Corina33

Ciorba de salata verde cu zdrente

Se curata, se spala si se taie ceapa verde felii. Intr-o oala incapatoare punem ceapa la calit in uleiul incins. Adaugam 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si boiaua, stingem totul cu 2-3...

Citeste continuarea

Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

Se portioneaza carnea si se spala.  Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2019, 18:27
la 14.02.2019, 18:34
Mmm...nebunie!
la 14.02.2019, 18:49
Mulțumesc frumos, Madi!
la 14.02.2019, 18:52
Pffff, pe gustul nostru!
la 14.02.2019, 18:55
Te cred, Cristina... E cam... ardelenească această ciorbă...!

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking