Ingrediente
- 4-5 cartofi mai mari
- 3 cepe
- 2-3 morcovi
- o radacina de pastarnac
- o radacina de patrunjel
- o telina
- 4 linguri ulei
- 300 de zarzavat pentru ciorba (facut de mama mea care contine si ardei)
- 500-700 ml zeama de varza
- sare daca mai e nevoie
- o legatura leustean verde
- o legatura de patrunjel
- un ou
Mod de preparare
Am curatat legumele si le-am spalat.
Am taiat marunt ceapa, morcovii, telina, radacina de patrunjel si de pastarnac le-am taiat bucatele mici.
Am pus uleiul in oala in care facem ciorba si am pus legumele la calit. Am adaugat o jumatate de pahar de apa si am lasat pana s-au inmuiat legumele, dupa care am turnat 3-4 litri de apa. Am lasat la foc potrivit pana au fiert legumele.
Intre timp am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat cubulete.
Am adaugat cartofii in ciorba si am mai lasat sa fiarba 30 de minute.
Apoi am adaugat zarzavatul si am mai lasat sa fiarba 15-20 de minute.
Zeama de varza o fierbem separat si apoi o adaugam in ciorba
O mai lasam sa fiarba 15 minute si apoi potrivim gustul de sare daca mai este nevoie sa adaugam. Cand e gata oprim focul.
Am batut un ou si l-am pus in ciorba fierbinte.
Am pus leusteanul si patrunjelul taiate marunt ,am amestecat bine si am acoperit cu un capac. Am lasat -o acoperita cam 15 minute inainte sa o servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu zeama de varza si dreasa cu ou" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|