Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci si afumatura

Postat de Valclaudia in Ciorbe
30 Noi 2015 | 5790 vizualizari
Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci si afumatura

Ingrediente

  • cca 800 g scarita afumata
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 ardei rosu
  • 4 morcovi potriviti
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cartofi dulci
  • 250 g ciuperci macinate
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 rosii trecute prin robot sau 1/2 cutie rosii pasate
  • vredeata proaspata (marar,patrunjel,telina)
  • apa plata, cca 2-2,5l

Mod de preparare

Spalam carnea si o taiem bucatele potrivite.

Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie mairunt, apoi le punem la calit in ulei.

Adaugam morcovul taiat rondele, bobitele de mustar, bucatile de carne.

Punem ciupercile macinate, apoi apa plata, foaia de dafin, sare si piper dupa gust,lasam la fiert pana patrunde usor furculita in carne.

Punem rosiile trecute prin robot, mai dam cateva clocote.

Adaugam cartofii dulci taiati bucatele, mai lasam la fiert 15 minute la foc potrivit.

Presaram verdeata tocata, oprim focul, acoperim oala si lasam cateva minute sa se combine aromele, apoi servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi dulci cu ciuperci si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bors de cartofi cu scarita afumata

Postat de merisor67

Bors de cartofi cu scarita afumata

Punem intr-un vas putina apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam sacarita spalata si portionata. O lasam cateva minute sa se opareasca putin, apoi scurgem apa, clatim...

Citeste continuarea

Ciorba de pui a la grec

Postat de CameliaComan

Ciorba de pui a la grec

Pentru inceput trebuie sa spalam pieptul de pui.Punem o oala cu apa la fiert,iar atunci cand da in clocot adaugam pieptul de pui.Il lasam aproximativ 10 minute. Eu l-am taiat cubulete dupa ce l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.11.2015, 08:35
Îmi place ce ai pus în ciorbă!
la 30.11.2015, 08:46
Foarte buna1
la 30.11.2015, 08:57
buna buna
la 30.11.2015, 10:25
Foarte buna!!!
la 30.11.2015, 10:46
Ai zis afumatura?

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking