Ingrediente
- 8-10 castraveți murați de vară
- 1 ceapă medie
- 1 ardei gras (poate fi și capia)
- 2 morcovi
- 100 gr. măsline kalamata
- 3-4 cartofi
- 50 ml ulei (am folosit de măsline)
- sare
- mărar uscat și ierburi aromate
- 100 gr. țelină
Mod de preparare
Modul de preparare este aproape clasic, adică așa cum procedăm la o ciorbă de legume.
Am curățat legumele, am dat morcovul și țelina prin răzătoare pentru a da o consistență mai mare ciorbei, am tocat ceapa un pic mai mărunt decât la o ciorbă obișnuită, ardeiul asemenea și le-am pus la călit în 50 ml de ulei dimpreună cu cartoul tăiat cubulețe.
Am adăugat apa după călirea legumelor și, la jumătatea timpului de fierbere, am adăugat castraveții tăiați rondele, un pic mai târziu punând și măslinele.
Am pus sarea doar după ce au clocotit 2-3 minute și castraveții cu măslinele, asta pentru că ele aveau oricum un procentaj de sare în ele, preîntâmpinând astfel o sărare prea mare.
La final am adăugat mărar uscat și ierburi aromate.
Pentru cei ca mine, care preferă ciorba bine acrită, am adăugat la final și o cană din zeama castraveților (păstrată la frigider) în așa fel încât să iasă pe gustul păstrat încă din copilărie.
Recomand ca ciorba să fie mâncată rece, eventual de la frigider, iar celor care le place, chiar cu mămăligă caldă.
În gândul că vă place preparatul meu vă doresc poftă bună și merg să-mi mai pun o porție că tare foame mi s-a făcut numai descriind ingredientele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de castraveti murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
|