Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea

Postat de Valclaudia in Ciorbe
8 Mar 2015 | 4722 vizualizari
Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea

Ingrediente

  • 250 gr ciuperci
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa alba potrivita
  • 1 ceapa rosie potrivita
  • 4 linguri de ulei
  • 1 foaie de dafin
  • mix din boabe de piper dupa gust
  • busuioc uscat dupa gust
  • sare dupa gust
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 50 gr. fidea din comert
  • 2 oua de casa
  • un varf de cutit praf de copt
  • 6 linguri gris
  • marar verde proaspat tocat

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Ciupercile se trec prin robot sa obtinem un fel de pasta. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele, apoi se calesc cateva minute in ulei la foc mic. Adaugam boabe de piper si sare dupa gust, presaram un praf de busuioc uscat, adaugam ciupercile ,maruntite, apoi cca 2l apa rece.

Lasam ciorba sa fiarba la foc mic, adaugam rosiile pasate, foaia de dafin si lasam sa fiarba in continuare pana ne ocupam de galuste. Spargem cele doua oua intr-um bol, adaugam un varf de cutit praf de copt, cateva bobite de piper, sare dupa gust, putin busuioc uscat si apoi presaram in ploaie grisul,amestecand in continuu cu o furculita.

Formam cu o lingurita galuste de marimea dorita si le plonjam cu grija in oala cu ciorba de pe foc. Acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic pana se umfla galustele. Adaugam apoi fideaua, oprim focul, presaram marar verde proaspat tocat si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si sa se umfle si fideaua, apoi putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Postat de mirela0911

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...

Citeste continuarea

Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

Postat de merisor67

Ciorba de rosii cu dovlecel si crutoane aromatizate

Punem un vas cu apă la fiert, iar la primul clocot adăugăm o lingură sare și amestecăm intens până aceasta se dizolvă. Adăugăm apoi roșiile bine spălate și le lăsăm 2-3...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.03.2015, 08:25
Cred ca este buna,trebuie incercata
la 08.03.2015, 08:51
la 08.03.2015, 08:58
Buna trebuie sa fie!
la 08.03.2015, 10:19
la 08.03.2015, 17:32

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking