Ingrediente
- pieptul si pulpele de la un cocos de tara
- 5 cepe mici
- 1 morcov
- 1 gogosar verde
- 1 bucatica de telina
- circa 3 l apa
- sare
- putin piper negru macinat
- 3 linguri de rosii pregatite pentru iarna
- 100 g paste tagliatelle
- 3-4 fire de patrunjel verde
Mod de preparare
Se portioneaza carnea si se spala.
Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se spala.
Telina se curata de coaja si se spala.
Se pun legumele si carnea in oala sub presiune, in circa 3 l apa, cu o lingura de sare. Se fierb la foc mic, in jur de o ora, in functie de carne. Dupa trecerea acestui interval de timp, se lasa oala sa se depresurizeze circa 20 de minute, dupa care se deschide oala si se transfera ciorba intr-o oala normala. Se adauga putin piper negru macinat si rosiile pregatite pentru iarna si se mai clocoteste ciorba timp de 5 minute, dupa care se adauga pastele si se mai clocoteste 2-3 minute. La final, se adauga patrunjelul (spalat si tocat) si se potriveste ciorba de sare. Se acopera oala cu un capac pentru ca pastele sa se mai umfle.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|