Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic și în ulei suficient.
Se feliază pieptul afumat de porc și se călește ușor, în tigaia cu ceapa.
Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se călesc de asemenea, în tigaia cu afumătura și cepele, până ce scade puțin lichidul.
Între timp se desfac conopida și broccoli în buchețele și se spală sub jet de apă.
Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală și cartofii, iar după încă două clocote, se mai adaugă: legumele călite, cu afumătura, broccoli și conopida.
Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește.
Se aleg frunzele de pătrunjel și de mărar, se spală, se zvântă și se toacă.
Se toarnă în oală sucul de roșii, iar după încă un clocot se adaugă usturoiul mărunțit.
Se condimentează ciorba cu sare și piper.
Se presară mărar și pătrunjel tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc.
După 10 minute de ”odihnă” ciorba poate fi servită, eventual cu un ardei iute, cine dorește.