Ciorba de conopida, broccoli si afumatura

Postat de RODIMUR in Ciorbe
3 Feb 2020 | 3391 vizualizari
Ciorba de conopida, broccoli si afumatura

Planificasem să fac altceva (tocmai umplusem borș, cu două zile în urmă) când m-am răzgândit și cu legumele rămase de la un alt preparat, am făcut o ciorbă foarte gustoasă. Nu știu dacă s-a mai făcut așa ceva, nici nu am încercat să ”inventez” un nou fel de mâncare, pur și simplu am folosit ingredientele pe care le aveam la îndemână: legume nutritive, proaspete și sănătoase, cărora le-am adăugat o bucată foarte bună de afumătură (piept afumat de porc) ce a dat ciorbei o savoare aparte. Atât de bună a ieșit ciorba, încât și cei care manifestă de obicei o oarecare reținere în fața unor legume mai puțin uzuale (broccoli, conopidă...) au fost încântați de gust (și aici mă refer, în primul rând, la soțul meu...). Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 1/2 broccoli
  • 1/2 conopidă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 2 cartofi roz, medii
  • 2 cepe galbene, medii
  • 4 căței de usturoi
  • 3 roșii
  • ulei de floarea soarelui pentru călit
  • 300 ml de suc de roșii
  • 300 grame de piept afumat de porc
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic și în ulei suficient.

Se feliază pieptul afumat de porc și se călește ușor, în tigaia cu ceapa.

Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se călesc de asemenea, în tigaia cu afumătura și cepele, până ce scade puțin lichidul.

Între timp se desfac conopida și broccoli în buchețele și se spală sub jet de apă.

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă în oală și cartofii, iar după încă două clocote, se mai adaugă: legumele călite, cu afumătura, broccoli și conopida.

Se curăță usturoiul, se spală și se mărunțește.

Se aleg frunzele de pătrunjel și de mărar, se spală, se zvântă și se toacă.

Se toarnă în oală sucul de roșii, iar după încă un clocot se adaugă usturoiul mărunțit.

Se condimentează ciorba cu sare și piper.

Se presară mărar și pătrunjel tocat, se pune capacul și se ia oala de pe foc.

După 10 minute de ”odihnă” ciorba poate fi servită, eventual cu un ardei iute, cine dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida, broccoli si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de vitel cu trufandale

Postat de Constelatialeu

Ciorba de vitel cu trufandale

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am...

Citeste continuarea

Ciorba manastireasca de legume

Postat de MotanLaOale

Ciorba manastireasca de legume

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2020, 06:40
tare buna!
la 03.02.2020, 07:30
Arasta foarte bine intr-adevar pieptul acela . Nu are cum sa fie rea ciorbita . Principalul este ca a luat primele linguri , peurma pofta vine si mancand
la 03.02.2020, 07:30
Foarte buna!
la 03.02.2020, 10:01
Foarte buna!
la 03.02.2020, 10:23
Chiar așa este, Claudia... Mulțumesc frumos, apreciere!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking