Ciorba de fasole

Postat de Irina in Ciorbe
2 Dec 2011 | 14752 vizualizari
Ciorba de fasole

Ca tot suntem in postul Craciunului am pentru voi o ciorba de fasole buna, buna.

Ingrediente

  • 1/4 kg fasole boabe
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 gogosar
  • 2-3 rosii
  • 1 legatura verdeata(patrunjel, tarhon)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana bors

Mod de preparare

Fasolea se spala bine si se lasa la umflat 24 ore.

Se pune fasolea la fiert si intre timp se taie ceapa, morcovii, gogosarul si rosiile. Cand fasolea e aproape facuta se adauga ceapa, morcovii si mai spre final gogosarul. Se sareaza, se pipereaza si se se adauga rosiile.

La final, se toarna putin ulei pe deasupra, ciorba de fasole va avea un aspect mai placut  . Se adauga borsul si se mai lasa ciorba de fasole  putin la foc. Dupa ce se opreste, se toaca verdeata marunt si se presara pe deasupra. 

Se mananca cu pofta, cu paine facuta in casa, o ceapa sanatoasa si o tuica mica. Sa ne treaca raceala care ne-a intrat in oase, servind o ciorba de fasole gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Postat de cristeena20

Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de ciorba de fasole verde cu carne de pui Bucatile de carne (eu am folosit piept, coaste si gat ) se spala si se pun in oala la fiert. Deoarece eu am avut carne de...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2011, 17:00
ciorbele cu bors............. super buna
la 02.12.2011, 17:03
am facut si eu astazi
la 02.12.2011, 17:29
si eu am facut si am mancat un castron cu varf astazi..bun atare
la 02.12.2011, 18:00
ce imi place si castronul!!!!
la 02.12.2011, 18:28
yammy

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking