Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana

Postat de mena29 in Ciorbe
6 Sep 2015 | 17761 vizualizari
Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana

Ciorba asta imi place tare mult. Am facut-o ieri si mi-am zis sa impartasesc si cu voi reteta.

Ingrediente

  • 300g fasole uscata
  • 300-400g afumatura(ciolan,scaricica,etc)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mai mica
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 1 radacina patrunjel
  • sare si piper pentru asezonat
  • tarhon si doua linguri de otet de pe tarhon,pentru acrit ciorba
  • Pentru dres ciorba:
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita cu varf faina
  • 200 ml smantana dulce

Mod de preparare

 Alege fasolea bob cu bob,spal-o si las-o in apa rece 5-6 ore. Pune afumatura intr-o oala cu apa fierbinte si las-o sa dea 2-3 clocote dupa care arunca apa.

Procedeaza la fel si cu fasolea si schimba apa de doua trei ori. De fiecare data cand schimbi apa la fasole, schimb-o cu apa fierbinte pentru a nu incetini procesul de fierbere. Pune fasolea intr-o oala, adauga in oala afumatura si aproximativ 2 l apa fierbinte si lasa sa fiarba la foc mic.

Cand bobul de fasole se desface putin,adauga morcovii curatati,spalati si taiati rondele,telina si patrunjelul spalate si ele si taiate cubulete si ceapa, spalata si taiata si ea marunt. Lasa sa fiarba 30 minute dupa care adauga rosiile, gogosarul si ardeiul iute, spalate si taiate.Sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga 2-3 linguri otet de pe tarhon. Eu pun pentru iarna frunzele de tarhon cu sare si otet.

Pentru dresatura, amesteca energic galbenusurile cu faina si cu smantana, sa nu se faca cocoloase. Da focul mic la oala cu ciorba si cu un polonic, toarna cate putin din ciorba in amestecul de ou cu faina si smantana.Pune aproximativ 4-5 polonice dupa care toarna dresatura in ciorba si amesteca. Opreste focul. Serveste ciorba cu ceapa rosie, taiata fideluta si presarata cu putina sare sau cu ardei iute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu afumatura si dreasa cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Postat de mirela0911

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se...

Citeste continuarea

Ciorba de baby hering

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de baby hering

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt. Se fierb...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2015, 21:31
grozava ciorba asta ardeleneasca!
la 06.09.2015, 21:32
Dacă aş zice că merge înainte o murată de-a mea, iar spune Cleme că mă laud pe-aci, aşa că nu zic. Aş mânca, deja gogonelele puse alaltăieri s-au murat, le-aş încerca cu o fasole din asta bună.
la 06.09.2015, 21:33
Mena ma mut la tinepana se termina ciorba)
la 06.09.2015, 21:33
buna buna
la 06.09.2015, 21:34
Cu smantana n-am mancat, dar sigur n-are ce sa fie rau Arata foarte bine

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking