Ingrediente
- 500g fasole
- 2cepe
- 1morcov
- 1telina
- 1ardei gras
- 1borcan rosii in bulion
- 1lingura pasta de ardei
- 300g afumatura
- 4linguri ulei
- 1cana(1litru)zeama de varza
- sare
- 1crenguta de cimbru uscat
- leustean
Mod de preparare
Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate,taiate marunt sau date pe razatoare(radacinoasele)si lasam in continuare sa fiarba incet;cand fasolea este fiarta adaugam rosiile,pasta de ardei,afumatura taiata si prajita in ulei(adaugam si uleiul de la prajit);dupa 5-10min,pentru ca afumatura este deja fiarta cand o cumparam,acrim borsul cu zeama de varza si abia acum condimentam cu sare doar daca mai e nevoie;potrivim gustul borsului,adaugam crenguta de cimbru,leustean si oprim focul;
Se serveste dupa preferinta rece sau cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|