Ingrediente
- 1 ciolan - [1 kg ] afumat de porc
- 500 gr fasole bivoleasca cu bob mare [de la congelator]
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 patrunjei radacina
- 1 felie telina
- 1 pahar smantana
- 2 linguri ulei
- 2 linguri otet cu leustean
- sare
- piper
- patrunjel verde
Mod de preparare
Ciolanul afumat de porc de casa se spala cu apa fierbinte se opareste cu apa clocotita .
Puneti ciolanul la fiert in 3 l apa .
Curatati si spalati legumele .Tocati ceapa,taiati patrunjelul ,telina si morcovul .
Caliti ceapa si morcovul . seaduga la ciorba .
Puneti si legumele la fiert timp de 30 minute .
Adugati fasolea si mai fierbeti 15 minute .
Scoateti ciolanul din zeama si il portionati .
Dregeti ciorba cu smantana si otet cu leustean.
Gustati si sarati daca este nevoie . Piparati .
Serviti ciorba in fiecare farfurie punand o bucata de afumatura si verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu bobul mare si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|