Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Postat de rocsi_1612 in Ciorbe
2 Iun 2016 | 5049 vizualizari
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ohhhh, de cand asteptam sa mananc o astfel de ciorbita!!! De mult timp imi zboara gandul spre o ciorbita de fasole cu afumatura, insa abia acum i-a venit randul. O nebunie, o bunate de bunatate! Eu am folosit fasole gata fiarta de la Sun Food, pentru ca o ador, voi puteti opta sa fierbeti si fasolea, este alegerea voastra.

Ingrediente

  • 1 rasol mic afumat
  • 1 bucata de costita afumata
  • 2 cutii de fasole boabe albe mari Sun Food
  • 1 ceapa verde
  • 1 ceapa uscat
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia
  • 1 bucatica pastarnac
  • 150 gr rosii decojite in sos tomat
  • 4 linguri suc de rosii de casa
  • 3 crengute marar verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 4 crengute leustean verde
  • sare
  • piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 500-600 ml bors

Mod de preparare

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt. Ardeiul kapia il curatam de cotor, seminte, il facem cublete, morcovul decojit tot cubulete. Pastarnacul il curatam si il taiem cat mai marunt, rosiile decojite le tocam. Spalam rasolul, iar costita o spalam si o portionam. Eu le-am pus in oala minune si le-am fiert cam 35-40 de minute, dar daca nu aveti oala minune, atunci le fierbeti direct in oala in care faceti ciorba. Dupa ce le-am fiert, rasolul l-am desfacut de pe os, dar bucatile de carne sa fie cat mai mari. Le-am rasturnat intr-o oala cu tot cu zeama, am mai adaugat apa fierbinte, cantitatea de apa o puneti in functie de cata ciorba doriti sa faceti. Adaugam ceapa verde, cea uscata, morcovul, ardeiul kapia si pastarnacul. Cand incepe sa clocoteasca punem rosiile decojite, mararul verde tocat si jumatate din patrunjelul verde, tot tocat. Dam gust cu sare si piper. Cand legumele sunt fierte mai bine de jumatate, punem foaia de dafin, crenguta de cimbru si sucul de rosii. Mai fierbem, gustam sa vedem daca sunt patrunse atat carnea cat si legumele. Cand sunt bine fierte, dam drumul la fasolea boabe, pe care o scurgem inainte de zeama. Adaugam si borsul fierbinte, mai lasam sa dea in clocot 4-5 minute. Inchidem aragazul, tragem ciorba de pe foc, presaram restul de patrunjel si leusteanul verde, tocate marunt. Acoperim oala 10 minute, apoi putem servi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (42)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...

Citeste continuarea

Ciorba de legume cu rasol de vita

Postat de gurita_ta2005

Ciorba de legume cu rasol de vita

  In oala de ciorba se pune apa si se pun bucatiile de carne la fiert pentru 45 minute. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline,impreuna cu morcovul taiat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2016, 20:42
buna
la 02.06.2016, 20:53
Oooo, daaaaa
la 02.06.2016, 20:55
mama ce bunatate! hm...
la 02.06.2016, 20:56
Multumesc Rahela
la 02.06.2016, 21:08

Vezi toate comentariile (42)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking