Ciorba de vitel cu trufandale

Postat de Constelatialeu in Ciorbe
15 Noi 2019 | 2641 vizualizari
Ciorba de vitel cu trufandale

Pentru ca suntem in luna noiembrie, deja loboda rosie, ceapa verde sunt trufandale pentru aceasta vreme. Mi-am dorit o ciorba plina de culoare si legume, plus ceva carnita de vitel pentru un gust si mai bun.

Ingrediente

  • cca 500 g carne de vitel dupa ce a fiert ( adica un os cu carne si ceva cartilagii )
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 cepe rosii mai mici
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastranac mai mic
  • 1 patrunjel radacina mai mic
  • 2 ardei rosii micuti
  • 1 legatura de loboda rosie
  • 1 lingura de vegeta home made
  • sare dupa gust
  • sare de lamaie pentru acrit
  • leustean verde tocat

Mod de preparare

Am scos carnea de la congelator, am pus-o intr-o cratita cu apa si putina sare si am pus-o sa fiarba, din cand in cand am luat spuma formata. Cand a fost fiarta carnea am scos-o din zeama si am taiat-o cubulete mici, in zeama de la carne am adaugat 1 lingura de vegeta home made si am mai adaugat apa sa fiarba pana am curatat legumele. Separat am taiat rand pe rand legumele, ceapa verde si ceapa rosie taiate marunt, ardeiul taiat cubulete mici, la fel si radacinoasele taiate in cubulete mici, am taiat marunt  lobada si apoi am pus toate legumele in oala in care am fiert carnea. Am lasat sa dea in 2-3 clocote si apoi am adaugat si carnea cubulete. Am potrivit de sare, am acrit cu sare de lamaie si la final dupa ce am stins focul am adaugat leustean tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu trufandale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Postat de mirela0911

Ciorba de legume a la Cleme, acrita cu zarzare

Se curata morcovul, patrunjelul si pastarnacul. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o oala de 5 litri se pune uleiul la incins. Se pun legumele si se lasa la calit. Intre timp se curata...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.11.2019, 17:18
ce gustoasa este cu ceapa verde
la 15.11.2019, 17:27
Ciorba tare buna ai facut!
la 15.11.2019, 17:35
Parea bună, prea ca la mama acasă!
la 15.11.2019, 18:11
buna buna
la 15.11.2019, 18:19
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking