Ingrediente
- 2 borcane fasole verde 750 ml.
- 4 morcovi mai maricei
- 2 radacini de patrunjel
- 1 telina mai mica
- 1 legatura marar verde
- putin cimbru
- 1 foaie dafin
- 100 ml ulei
- 200 ml smintina
- 350 ml iaurt (2 cuti mici )
- 2ardei capia
- 2 oua
- 2 cepe
- 5 catei usturoi
- sare,
- piper
- secretul gustului
- 2 linguri de faina
Mod de preparare
Am curatat ceapa, ardeiul si zarzavatul, le-am spalat si tocat marunt, apoi le-am pus impreuna cu uleiul intr-o oala de 4 l la calit. Am pus putina apa si am lasat sa fiaba la foc moale, apoi am potrivit de sare si piper, secretul gustului, am adaugat fasolea pe care am clatit-o inainte cu putina apa rece, apoi am completat cu apa fierbinte si am lasat sa fiarba 30 minute.
Intre timp intr-un castron am pus smantana si iaurtul, cele doua oua si cateii de usturoi zdrobiti cu o presa de usturoi, am amestecat bine totul, apoi am adaugat si cele doua linguri de faina. Cu un polonic am luat din ciorba si am pus peste smantana in castron amestecand continuu, apoi am turnat totul in oala mai lasand 5 minute sa dea un clocot. Am adaugat mararul tocat. Eu am mai suplimentat cu cite un ochi de ou fiert si pus in farfurie in momentul cind servim (doar cine vrea), e ceva mai indraznet dar este tare bun.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|