Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Fasolea verde se pune cu apă rece să dea un clocot, se strecoară și se lasă în așteptare.
Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie grosier și se călesc cu ceapa deja călită. Se adaugă sucul de roșii în tigaie și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.
Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă, odată cu fasolea verde strecurată. După două clocote, se adaugă și legumele călite și se lasă ciorba să fiarbă, la foc mediu, încă 4-5 minute.
Se feliază kaiserul, iar cârnații se taie bucățele și se prăjesc ușor, la foc mic, în 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui.
Se adaugă la ciorbă și afumăturile și se mai lasă la fiert încă un clocot-două, la foc mediu.
Între timp, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Se condimentează ciorba cu sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz. După 10 minute de”odihnă”, ciorba se poate servi. Cine vrea, poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână.