Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

Postat de RODIMUR in Ciorbe
5 Ian 2020 | 3615 vizualizari
Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

După sărbătorile cele frumoase, cu bucate tradiționale consistente și speciale, am făcut această ciorbiță, cu gustul plăcut al fasolei verzi, dar și cu acela al afumăturilor. Așadar, chiar dacă ciorbița a fost mai ușoară, a avut și partea ei de consistență gustoasă, exact pe placul nostru. Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 5 litri de ciorbă.

Ingrediente

  • 450 grame de fasole verde
  • 150 grame de cârnați afumați de porc
  • 250 grame de kaiser
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 2 cartofi roz, medii
  • 8 roșii mici
  • 1 ceapă galbenă, mare
  • ulei de floarea soarelui pentru călit legumele
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui pentru prăjit cârnații
  • 300 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.

Fasolea verde se pune cu apă rece să dea un clocot, se strecoară și se lasă în așteptare.

Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie grosier și se călesc cu ceapa deja călită. Se adaugă sucul de roșii în tigaie și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.

Se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se adaugă în oala de ciorbă, odată cu fasolea verde strecurată. După două clocote, se adaugă și legumele călite și se lasă ciorba să fiarbă, la foc mediu, încă 4-5 minute.

Se feliază kaiserul, iar cârnații se taie bucățele și se prăjesc ușor, la foc mic, în 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se adaugă la ciorbă și afumăturile și se mai lasă la fiert încă un clocot-două, la foc mediu.

Între timp, se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.

Se condimentează ciorba cu sare și piper, se adaugă pătrunjelul tocat, se pune capacul pe oală și se oprește focul de la aragaz. După 10 minute de”odihnă”, ciorba se poate servi. Cine vrea, poate adăuga în farfurie 1-2 linguri de smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde, cu afumaturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de loboda

Postat de merisor67

Ciorba de loboda

Spălăm bine frunzele de lobodă și le lăsăm la scurs. Tocăm ceapa, morcovul și rădăcina de pătrunjel și le călim ușor în uleiul încins, dar adăugăm și câțiva...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe

Postat de RODIMUR

Ciorba de fasole boabe

Se scoate fasolea boabe din congelator și când se dezgheață, se clătește și se pune la fiert în 3 litri de apă rece. După câteva clocote, se strecoară, se aruncă apa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.01.2020, 19:29
Foarte buna! Pune si pentru mine o portie fierbinte, te rog!
la 05.01.2020, 19:39
Pentru tine, orice și oricât, Madi...! Mulțumesc frumos pentru apreciere...!
la 05.01.2020, 19:40
Imi place!
la 05.01.2020, 19:41
Mă bucur, Mimi...! Mulțumesc frumos!
la 05.01.2020, 19:46

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking