Ingrediente
- 600 grame de fasole verde
- 2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1/2 țelină
- 3 roșii mari
- 1 ceapă mare
- 4 căței de usturoi
- ulei de floarea soarelui, pentru călit
- 500 ml suc de roșii
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare
Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
În timp ce rădăcinoasele fierb, se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.
Se spală roșiile, se taie în bucăți mai mari și se sotează și ele, peste ceapă și usturoi, numai până ce se pătrund, având grijă să nu ”se topească” de tot.
Se spală fasolea verde și se pune cu 2 litri de apă rece la fiert, doar pentru un singur clocot, după care se strecoară și se adaugă în oala cu rădăcinoasele. Se mai lasă legumele la fiert încă două-trei clocote și apoi se adaugă legumele călite și sucul de roșii.
După încă un clocot-două, se condimentează ciorba cu sare, piper și cimbru, se presară pătrunjel tocat, se ia oala de pe foc și se pune capacul.
După 10 minute ”de odihnă”, ciorba poate fi servită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde, cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|