Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

Postat de RODIMUR in Ciorbe
25 Ian 2019 | 7456 vizualizari
Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura

Am făcut astăzi o ciorbiță cum n-am mai făcut din vară și am folosit fasole verde de la congelator, pentru că acum nu se găsește proaspătă. A ieșit foarte bună, foarte repede, iar smântâna și afumătura i-au dat un gust minunat! Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de ciorbiță.

Ingrediente

  • 600 grame de fasole verde (de la congelator)
  • 3-4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1/4 țelină
  • 3 roșii
  • 2 cepe
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 400-500 ml de smântână
  • 1 ou
  • 300-350 grame de kaiser afumat
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui (pentru călit legumele)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Mai întâi se pune fasolea verde cu 2-3 litri de apă rece la foc iute, ca să dea un clocot. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă. După un clocot, fasolea verde se strecoară și se pune în vasul în care se va face ciorbița, cu alți 3 litri de apă caldă.

Între timp, se pregătesc legumele. Se curăță, se spală, se taie mărunt ceapa și usturoiul și apoi se călesc la foc mic, în 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.

Se spală ardeii, se curăță de cotoare și semințe, se taie cubulețe și se călesc, peste ceapă și usturoi.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc și ele, cu celelalte legume.

Se curăță, se spală, se răzuiesc rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), după care se pun la călit, cu celelalte legume, până ce se înmoaie.

Când legumele s-au înmuiat în tigaie, se adaugă în oala în care fierbe fasolea verde și se lasă la fiert încă două-trei clocote.

Se taie afumătura în feliuțe subțiri și se adaugă imediat în oală.

Se amestecă bine oul cu smântâna și această compoziție se subțiază, cu ciorbă fierbinte, adăugată puțin câte puțin. Când amestecul de smântână și ou ajunge cam la aceeași temperatură ca cea a ciorbei, se adaugă în oală și se mai lasă la fiert încă 4-5 minute, la foc mic.

Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel, care se adaugă în oală, imediat ce este luată de pe foc.

Se acoperă oala cu un capac și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde, cu smantana si afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Postat de mihaelar63

Zama de fasole verde cu afumatura proaspata

Se spala carnea cu os bine cu apa calduta si se pune la fiert in 2 litri de apa . Nu sarati , carnea afumata este sarata suficent . Daca mai este nevoie dregeti gustul la sfarsit ....

Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu afumatura la slow Crock Pot

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole verde cu afumatura la slow Crock Pot

Se pune slow cookerul Crock Pot pe functia High si se lasa sa se infierbante uleiul. Curatati legumele si le spalati . Fasolea verde fideluta se rupe bucati mai mici, cum va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2019, 21:00
Ce bunatate ai pregatit! Sunt atat de grozave ciorbele pe frigul asta! Bravo Rodica, esti foarte harnica!
la 25.01.2019, 21:02
Ooo, ce bună! Iar afumătura îi dă un gust aparte!
la 25.01.2019, 21:21
Mulțumesc frumos pentru apreciere, Rocsi! La noi în casă, indiferent de anotimp, ciorbele, supele, borșurile sunt la mare preț. Nu se termină bine o oală, că fac repede alta...
la 25.01.2019, 21:23
Așa este, Merișor! În general, afumătura dă gust bun oricărei mâncari. Păcat de cei care nu au voie să mănânce afumături, pentru că nu se pot delecta cu astfel de mâncăruri... Mulțumesc frumos pentru apreciere!
la 25.01.2019, 21:25
Asa o fac si eu, mai putin usturoiul! E tare buna!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking