Mai întâi se pune fasolea verde cu 2-3 litri de apă rece la foc iute, ca să dea un clocot. Când se ridică spumă la suprafață, se adună și se aruncă. După un clocot, fasolea verde se strecoară și se pune în vasul în care se va face ciorbița, cu alți 3 litri de apă caldă.
Între timp, se pregătesc legumele. Se curăță, se spală, se taie mărunt ceapa și usturoiul și apoi se călesc la foc mic, în 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui.
Se spală ardeii, se curăță de cotoare și semințe, se taie cubulețe și se călesc, peste ceapă și usturoi.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și se călesc și ele, cu celelalte legume.
Se curăță, se spală, se răzuiesc rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), după care se pun la călit, cu celelalte legume, până ce se înmoaie.
Când legumele s-au înmuiat în tigaie, se adaugă în oala în care fierbe fasolea verde și se lasă la fiert încă două-trei clocote.
Se taie afumătura în feliuțe subțiri și se adaugă imediat în oală.
Se amestecă bine oul cu smântâna și această compoziție se subțiază, cu ciorbă fierbinte, adăugată puțin câte puțin. Când amestecul de smântână și ou ajunge cam la aceeași temperatură ca cea a ciorbei, se adaugă în oală și se mai lasă la fiert încă 4-5 minute, la foc mic.
Se aleg, se spală, se zvântă și se toacă frunzele de pătrunjel, care se adaugă în oală, imediat ce este luată de pe foc.
Se acoperă oala cu un capac și după 10-15 minute de ”odihnă”, ciorba se poate servi.