Ingrediente
- 600 gr sunculita taraneasca
- 1 borcan de fasole verde(850 ml) din camara
- 3 morcovi mai mari
- 3 radacini patrunjel
- 1 felie telina
- 50 ml ulei
- 450 ml iaurt
- 200 ml smintina
- 3 oua
- 1 capatina usturoi
- marar verde
- sare
- 1 lingurita delicat
- piper
- 1/2 jumatate lingurita cimbru
- 1 foaie dafin
- 2 cepe
- 1 ardei gras rosu
Mod de preparare
Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat .
Se adauga cimbrul si foaia de dafin si lasam sa fiarba 30 minute dupa care adaugam fasolea scursa si clatita putin apoi mai lasam sa fiarba 10 min.
Intr-un castron punem iaurtul , smintina , cele trei galbenusuri de ou si usturoiul pisat,se amesteca bine , apoi cu un polonic luam din ciorba fierbinte si punem peste smintina si iaurt si amestecam usor ,astfel compozitia obtinuta o turnam in ciorba amestecind usor.
Lasam sa dea un clocot apoi luam de pe foc si asezonam cu marar verde.V-o recomand cu mare drag este super super buna.Sa va fie de folos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu sunculita taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|