Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

Postat de mihaelar63 in Supe/Ciorbe
2 Aug 2021 | 1859 vizualizari
Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute

 Dovleceii rasar la mine in gradina ca ciupercile dupa ploaie. Ce-i drept si eu ii iubesc si ador sa gatesc cu ei. Sunt gustosi si usori in -light in preparate .

Ingrediente

  • 1 dovlecel mai rasarit-700 gr
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 2 pulpe gaina
  • 2 rosii mari-500 gr
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2-3 fire telina verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • iaurt grecesc -optional
  • Galuscute : 3 oua +5 linguri faina alba + 1 lingura ulei , unt sau untura proaspata de porc + sare

Mod de preparare

  1. Legumele se curata si se spala .
  2. Pulpele de gaina se curata si se spala bine .
  3. Morcovul se taie rondele .
  4. Ceapa si ardeiul se taie cubulete .
  5. Rosiile se curata de pelita si se taie marunt .
  6. Rosiile se curata cu usurinta de coaja daca sunt bine coapte .
  7. In caz contrar se increasta usor la varf si se scufuda in apa clocotita .
  8. Dupa oparire rosiile se pot curata de coja foarte usor .
  9. Sotati usor ceapa , morcovul si ardeiul in ulei .
  10. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se pot pune rosiile .
  11. Lasati sa se inabuse usor impreuna cateva minute .
  12. Completati cu apa in oala .
  13. Pentru operativitate si grabirea fierberii se poate folosi apa clocotita obtinuta prin incalzirea in fierbatorul de apa .
  14. Puneti pulpele de gaina la fiert .
  15. Dupa 45 minute se incearca daca carnea este fiarta .
  16. In acest moment se prepara galuscutele prin amesteculde oua , sare , faina si putina grasime [ vegetala sau animala ] .
  17. Amestecul pentru galuscute poate sa fie si mai moale .
  18. Cu ajutorul unei linguri se ia aluatul si se introduce in zeama ce fierbe la foc domol .
  19. Curatai dovlecelul de coja prea groasa sau de seminte  .
  20. Eu nu am fost nevoita sa curat dovlecelul pentru ca am un soi cu coaja subtire si seminte  aproape insesizabile .
  21. La sfarsit se pun dovleceii taiati cubulete .
  22. Puneti telina si patrunjelul tocate marunt .
  23.  Dregeti ciorba cu piper sau sare daca mai este nevoie .
  24. Carnea de gaina a fost folosita la preparare a felului doi .
  25. Carnea se poate lasa si in ciorba daca o portionati in bucati mai mici .
  26. Noi am mai acrit suplimentar cu iaurt grecesc , dar merge si fara .
  27.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu dovlecel si galuscute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

Postat de mihaelar63

Ciorba rosie cu perisoare de porc si grau

 Curatati si spalati legumele . Morcovii se taie cuburi mai marisoare Telina si ceapa  se feliaza . Caliti usoar ceapa , telina si morcovii . Sarati ....

Citeste continuarea

Supa-crema de peste

Postat de cristeena20

Supa-crema de peste

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2021, 00:05
la 03.08.2021, 05:28
la 03.08.2021, 08:29
la 03.08.2021, 09:46
la 03.08.2021, 11:50
Îmi place!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking