Ingrediente
- 1 kg tacamuri de gaina crescuta la curte
- 2 morcovi
- 2 gulii
- 2 cartofi mici noi
- 2 cartofi vechi
- 1 ardei kapia rosu
- 1/2 ardei portocaliu
- 50 ml ulei
- 2 fire marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 cana smantana
- zeama lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Tacamurile de gaina bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare.
- Legumele se curata, se spala si se toaca cuburi.
- Intai se pune la calit ceapa si morcovul, se amesteca si urmeaza ardeii.
- Se toarna peste legume zeama fierbinte in care fierbe carnea.
- Fierbeti 10 minute. Puneti in oala si mararul.
- Verificati daca carnea si morcovul sunt patrunse .
- Adugati cartofii si guliiile.
- Lasati la clocot domol si dupa 10-15 minute verificati din nou consistenta legumelor .
- Diluati smantana cu zeama fierbinte si o adugati in ciorba.
- Dregeti gustul la ciorba cu sare, piper si zeama de lamaie.
- Carnea o puteti servi calda separat . Bunicul meu o servea inainte de ciorba. Sau pur si simplu o puteti prepara pane si aveti automat si un felul doi .
- Serviti ciorba cu patrunjel verde tocat
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de gaina cu gulioare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|