Ciorba de ied

Postat de Bunica in Ciorbe
27 Apr 2019 | 1929 vizualizari
Ciorba de ied

Ciorba de ied sau miel este nelipsita de pe masa romanilor in zilele de sarbatoarea Sfintelor Sarbatori Pascale.

Ingrediente

  • 8 bucati carne de ied
  • 1 morcov mare
  • o telina mica
  • 1 bucata pastarnac
  • 2 ceape uscate
  • 0 legatura ceapa verde
  • 2 oua
  • 200 g. smantana
  • 500 ml. bors
  • 50 g. orez
  • o legatura mare de leustean
  • sare

Mod de preparare

Bucatile de carne parlite,spalate se pun la fiert intr-o oala de 5l. cu 3 l.de apa alaturi de carnea de ied.

Le lasi la fiert 30 minute ,spumuinde-le cat mai des.

Peste carne adaugi legumele curatate,spalate si tocate marunt.

Dupa circa 30 minute adaugi orezul spalat.

Lasi la fiert inca 20-25 minute.

Borsul il pui la fiert intr-o cratita mica sau ibric.

Adaugi borsul peste compozitia din oala.

Iei din oala 2-3 polonice de zeama de ciorba si le lasi la racit.

Spargi ouale,le bati/amesteci bine cu o frculita si un varf de cutit sare.

Torni smantana peste oua si amesteci bine.

Peste ele toarna zeama de ciorba racita.

Stinge focul si toarne in oala ouale cu smantana amestecand cu o lingura de lemn.

Potrivesti de sare dupa gust.

Adauga leusteanul spala si tocat .

Serveste alaturi de ardei iute.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ied" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole verde cu carne de ied

Carnea de miel cu os se spala bine si se pune in 3 l apa cu sare la fiert . Legumele se curata , se spala . Fasolea se decongeleaza la temperatura camerei . Taiati...

Citeste continuarea

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Postat de mihaelar63

Ciorba de ied cu spanac verde si smantana

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2019, 12:27
la 27.04.2019, 12:28
la 27.04.2019, 13:06
la 27.04.2019, 14:45
Super -buna !!! Eu o faceam cu tarhon . Anul acesta este si la mine cu leustean
la 27.04.2019, 15:15
Nu sunt prietena cu tarhonul, Mihaela

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking