Ciorba de iepure

Postat de Sylvia in Mancaruri cu carne
7 Noi 2010 | 24032 vizualizari
Ciorba de iepure

Este o ciorba foarte aromata si gustoasa, putin acrisoara excelenta pentru orice ocazie.

Ingrediente

  • Avem nevoie de 1 kg de carne de iepure (eu am pus partea din fata a iepurelui, mai osoasa),
  • un morcov mare dat pe razatoare,
  • o ceapa,
  • o jumatate de telina,
  • un sfert de praz,
  • o jumatate de ardei rosu mare taiat cubulete,
  • 2 rosii decojite,
  • 4-5 cartofi taiati cubulete ,
  • o crenguta de cimbru,
  • 300 ml smantana,
  • sare, piper,
  • o lingura ulei de masline,
  • putin bors magic,
  •  leustean maruntit.

Mod de preparare

Pregatim carnea de iepure , taiata  in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant.

Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele .

 Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de carne si legumele, apoi adaugam condimentele, 4 l de apa rece si o crenguta de cimbru si punem la fiert. Pentru aceasta operatiune au am folosit oala sub presiune si am lasat sa fiarba de cand am inchis supapa timp de 40 de minute. Dupa aceea am deschis oala si am adaugat cartofii taiati cubulete si rosiile decojite si am mai lasat sa fiarba  normal, nu sub presiune timp de 15 minute. Telina fiarta bucati am facut-o cu robotul si am adaugat-o inapoi la fiert, da un plus de aroma si consistenta ciorbei.  La sfarsit am adaugat 300 ml de smantana si am acrit-o cu putin Bors Magic si am adaugat dupa ce am inchis focul o mana de leusean maruntit.  Este o ciorba deosebita pe care o recomand cu placere, va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de iepure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de iepure

Postat de sufletista

Ciorba de iepure

Intr-un bol am amestecat vinul, laptele si condimente, am adaugat carnea spalata bine, acoperim cu o folie si lasam peste noapte. Inainte sa pregatim ciorba, clatim carnea si o adaugam intr-o...

Citeste continuarea

CIORBĂ DE IEPURE

Postat de panacris

CIORBĂ DE IEPURE

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile se curăță, se toacă mărunt și se adaugă la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2010, 11:56
Poza nu este foarte reusita ca nu o aveam salvata intr-un format mai ok dar ciorbita a fost foarte buna am mancat-o de ceva vreme dar nu am postat-o si aici. Revin eu zilele urmatoare cu un bors de iepure cu poze mai frumoase
la 07.11.2010, 11:57
bravo..ca de obicei arata minunat
la 07.11.2010, 12:01
eu eram la prajitura ta
la 07.11.2010, 12:13
eu nu pap iepure pt ca mi-e mila de el dar iau o portie maaaaare pt sot... arata super poza e reusita
la 07.11.2010, 12:20
am putina dar impart sa ajunga la toate

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking