Supă/ciorbă de iepure

Postat de panacris in Supe
13 Apr 2014 | 8371 vizualizari
Supă/ciorbă de iepure

O delicioșenie, ce îmi aduce aminte de copilărie ;) Pentru mine, supa înseamnă zeamă limpede cu tăiței sau găluște ;). În răgățime supa e: ciorba dulce din Ardeal ;), iar ciorba în sine musai să fie acrită cu borș sau bulion ;) Așa că nici nu știu cum să-i mai spun preparatului de mai jos ;) Cert este că e foarte sățios și lipsit de calorii. Spor și poftă bună!

Ingrediente

  • măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • păstârnac 1/2 bucată.
  • țelină o felie,
  • gulie o felie,
  • morcov 1 bucată medie,
  • leuștean verde 2-3 fire,
  • cartofi 2 bucăți,
  • tăiței de casă a la Panacris,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • coriandru 2 semințe,
  • verdeață pentru ornat.

Mod de preparare

Carnea de iepure  se pune la fiert, în multă apă rece cu puțină sare, cca. 30 de minute. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de la carnea fiartă. Apoi se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, verdețuri și mirodenii, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute. Spre final se adaugă tăițeii de casă, lăsându-se la fiert minim 3 minute

;) Supa se servește fierbinte presărată cu verdeață,ca atare, eventual cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă ;)

Spor și poftă bună! >:D<

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă de iepure" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii

Postat de katty

Supa de rosii

Taiem ceapa fin, ardeiul gras cubulete, iar morcovul il radem pe razatoarea mare. Rosiile le taiem cuburi mici. In uleiul incins punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras impreuna cu un...

Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de mirela0911

Supa crema de ciuperci

Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga. Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in uleiul incins si se lasa la calit, amestecand din cand in cand. Morcovii se curata si se taie in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 17:28
Buna tare multa culoare imi place
la 13.04.2014, 17:34
buna buna
la 13.04.2014, 17:38
cred ca o singura data am mancat iepure ciorbita ta arata delicios!
la 13.04.2014, 17:45
Madi, am reușit să conving și Zmeii mici să deguste supa aasta delicoasă și au spus că e mai bună ca cea de pui
la 13.04.2014, 17:47
Vai nu pot sa vada sa ceva

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking