Ingrediente
- măruntaie de iepure cca. 500 g. ( spate, gât, organe),
- ceapă galbenă 1 bucată,
- pătrunjel rădăcină 1 bucată,
- păstârnac 1/2 bucată.
- țelină o felie,
- gulie o felie,
- morcov 1 bucată medie,
- leuștean verde 2-3 fire,
- cartofi 2 bucăți,
- tăiței de casă a la Panacris,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- coriandru 2 semințe,
- verdeață pentru ornat.
Mod de preparare
Carnea de iepure se pune la fiert, în multă apă rece cu puțină sare, cca. 30 de minute. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de la carnea fiartă. Apoi se adaugă bucățile de carne, se completează cu zeamă, verdețuri și mirodenii, lăsându-se la fiert cca. 25 de minute. Spre final se adaugă tăițeii de casă, lăsându-se la fiert minim 3 minute
;) Supa se servește fierbinte presărată cu verdeață,ca atare, eventual cu ardei iute sau smântână, atenție fără pâine sau mămăligă ;)
Spor și poftă bună! >:D<
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă/ciorbă de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|